”Jag är en krigare och kommer alltid att vara”

25 januari, 2018 |

2017 blev en jobbig säsong för mittfältaren Mahmoud Eid i Kalmar FF. Skadeproblemen under året gjorde att han hade svårt att få någon kontinuitet i sitt matchande. Nu är han tillbaka i full träning och känner en stor revanschlusta inför den kommande säsongen. Vi tog ett snack med honom efter torsdagens träningspass.  

Om vi börjar med att prata nuläge. Vad har du för känslor inför säsongen vi går in i?

2017 blev en jobbig säsong för mittfältaren Mahmoud Eid i Kalmar FF. Skadeproblemen under året gjorde att han hade svårt att få någon kontinuitet i sitt matchande. Nu är han tillbaka i full träning och känner en stor revanschlusta inför den kommande säsongen. Vi tog ett snack med honom efter torsdagens träningspass.  

Om vi börjar med att prata nuläge. Vad har du för känslor inför säsongen vi går in i?
– Det känns väldigt bra just nu. Vi har tränat hårt och det har sett bra ut på träningarna. Alla är taggade och pushar varandra hårt varje dag. Vi försöker hjälpa varandra och har siktet inställt på att komma i bra form så fort som möjligt. Tittar vi personligt för min egen del ser det äntligen ljust ut. Jag har känt mig mycket bättre i min skada (bristning i magmuskelfästet). Nu har jag kunnat stegra upp träningen och kroppen har svarat bra. Jag hoppas att det fortsätter så. 

Om vi tittar på säsongen 2017 så blev den väldigt kantad av skador för din egen del. Totalt blev det 15 matcher, varav 8 från start. Hur skulle du vilja beskriva den säsongen med egna ord?
– Det kändes väldigt bra för mig under januari/februari. Då kände jag att jag höll på att komma in i mitt livs form rent fysiskt. Jag startade en del matcher under försäsongen och det kändes som jag hade nåt väldigt bra på gång. Sen började skadeproblematiken. Det är första gången det har hänt i min karriär att jag åker på så mycket skador. Nu känns det bra igen och jag tror att motgången i fjol kommer göra mig ännu starkare. 

Jag förstår att det är med stor revanschlusta i kroppen du går in till denna säsongen?
– Verkligen. Jag känner stor revanschlusta att få visa vad jag kan. För mig handlar det nu om att hålla sig skadefri och komma snabbt i form. Sen kommer det bli bra tror jag. Jag vill hitta tillbaka till formen jag haft tidigare och kommer jobba hårt för det. Jag är en krigare och kommer alltid att vara. 

Känns det för egen del som att du kommer bättre förberedd in i denna säsongen än i fjol?
– Det känns så. Jag har tränat på bra och jobbat med de musklerna som jag varit svagare i tidigare. Nu känner jag mig pigg även om jag varit borta en del. Jag siktar på att komma i bra form så fort som möjligt.

Du har tidigare sagt att du lärt dig ganska mycket under tiden du gått skadad. Vad drar du för lärdomar av tiden som har varit?

– Eftersom det är första gången jag haft så mycket skador funderar man ganska mycket och analyserar vad som gått fel. Jag tror personligen att jag övertränade väldigt mycket under förra året. Jag ville väldigt mycket och ville bara trycka på hårdare. Nu vilar jag när det är vila och förbereder mig mer noggrant. Det hoppas jag kommer hjälpa mig framöver. Jag känner redan att det gett bra effekt.


Hur pass jobbigt är det självförtroendemässigt när man åker på så många bakslag som du gjorde ifjol?

– Det är klart det är tufft mentalt. Hade jag sagt nej hade jag ljugit. Alla fotbollspelare vet att det är jobbigt. Men jag vet att jag har det som krävs inom mig. Det är mer tajmingen i matchsituationer som är jobbigt. Samtidigt kan motgångar vara något bra i slutändan. Det gäller att lära sig av bakslagen och komma tillbaka ännu starkare.

Du har spelat både anfallare och mittfältare. Hur ser du på din egen roll i Kalmar FF? Var känner du att du får ut mest av dina kvalitéer?

– Utifrån det spelsystemet vi ska spela i år tror jag att det kommer passa mina kvalitéer väldigt bra. Jag ser mig själv som en ytterspelare och känner att jag hotar bäst därifrån. Vilken kant jag får spela på spelar ingen roll. 

Om vi tittar på kraven utifrån inför 2018. Hur pass höga förväntningar tycker du supportrarna kan ställa på Kalmar FF?
– Truppen ser väldigt bra ut. Vi har mycket spelare och väldigt hög konkurrens på alla positioner. Det tror jag är bra. Ingen kan slappna av och känna sig säker. Vi börjar lära känna varandra och blir bättre för varje dag som går. Vi har inte riktigt satt upp några mål än. Vi tar en match i taget. Men det känns som vi har något bra på gång och jag är optimistisk inför säsongen. Det ska vara jobbigt att möta Kalmar FF i år. 

Annons