”Jag försökte skapa oreda med min löpkapacitet”

1 oktober, 2020 | Nyhet

Under eftermiddagens match mot Asarums IF blev det en speciell match för 18-årige Alex Mortensen. Efter imponerande insatser i U19-laget, med bland annat 9 mål på de 6 senaste matcherna, tog han plats från start i anfallet bredvid Edvin Crona och Geir André Herrem.

– Jag blev chockad när jag hörde att jag skulle starta. Först trodde jag de menade Alexander Ahl-Holmström när de läste upp startelvan. Jag fick fråga Stefan Larsson för att förstå att det var sant, säger Alex Mortensen.

Med sin irrationella spelstil oroade han motståndarnas försvar längst fram och låg bland annat bakom målet till 2-0, där han bröstade fram bollen till Geir André Herrem som avslutade snyggt.

– Det kändes ganska bra idag. Jag försöker skapa oreda med min löpkapacitet och öppna upp ytor för mina lagkamrater. Det är en av mina styrkor. Sen ska målen sitta så småningom. Men det kommer. Jag är glad att jag får vara i den här omgivningen med bra träningar och mycket matcher. Det hade varit kul att få göra allsvensk debut så småningom men det är ingenting jag jagar. Det får komma när tränarna tycker att jag är redo.

4-1 på Asarums IP innebär kvalificering för Svenska Cupen 2021 och Alex Mortensen var nöjd efter segern och debuten.

– Detta är ju en match vi ska vinna på papperet så klart. Men det betyder mycket för laget att vi vinner och nu är klara för gruppspelet nästa år. Det är viktigt att få de tävlingsmatcherna på försäsongen.

I den andra halvleken fick även Anton Ekeroth hoppa in och göra A-lagsdebut för Kalmar FF när han byttes in istället för York Rafael i den 62:a matchminuten.

Alex Mortensen och Anton Ekeroth.
Annons