”Jag har jobbat hårt för att få den här chansen”

7 januari, 2021 | Nyhet

Under sommaren 2019 anslöt Elias Olsson till Kalmar FF:s P19-lag från Husie IF. Efter starka prestationer står det nu klart att den 17-årige mittbacken, med tre ungdomslandskamper på meritlistan, kommer vara en del av Kalmar FF:s A-trupp under 2021. 

Elias Olsson
– Jag har jobbat hårt för att få den här chansen och det känns bra att Kalmar FF tror på mig. Min utveckling har gått framåt hela tiden sedan jag kom hit. Jag har utvecklats både spelmässigt och mentalt vilket hjälpt mig att bli en bättre fotbollsspelare. Framförallt har jag blivit modigare i mina aktioner under matcherna samt lyft mitt spel längs med marken och i huvudspelet. Det är bara fortsätta kämpa hårt framöver så hoppas jag kunna vara med och slåss om en plats så småningom.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Sedan Elias första match i föreningen, under hans provspel sommaren 2018, har han gått stadigt framåt i sin utveckling. Där och då gick han in som 15-åring och dominerade som mittback i vinstmatchen mot division 2-laget Räppe. Tiden därefter hade vi fortsatt koll och han var med oss vid ett flertal tillfällen, exempelvis träningsläger och matchläger utomlands, innan han anslöt sommaren 2019. Det har fortsatt gå åt rätt håll för Elias och han går nu in i A-truppens verksamhet där vi hoppas på en fortsatt fin utveckling. Med hans personlighet känner vi även oss trygga med att han klarar av skolgången vid sidan av fotbollen vilket är en viktig del. 

Jens Nilsson, Utvecklingschef Kalmar FF
– Elias är en stor fysisk mittback som är vänsterfotad. Han är duktig i duellspelet och har även en väldigt fin uppspelsfot. Under 2020 har han visat att han är redo att börja träna med A-laget och det ska bli spännande att följa honom i den här miljön. Vi kände redan när vi tog hit honom att kvalitén var hög och att det inte skulle dröja särskilt länge förrän han blev uppflyttad. 

Annons