”Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg”

18 oktober, 2019 | Nyhet

Söndagens match mot IFK Norrköping på Östgötaporten närmar sig. Under lördagen väntar avresa upp till Norrköping samt det sista träningspasset inför matchen. KFF:s Piotr Johansson ser fram emot mötet och hoppas att man kan förbättra prestationen gentemot senaste matchen mot AFC på Guldfågeln Arena. 

– Det känns bra inför matchen. Vi har gnuggat på med träningen senaste två veckorna under uppehållet. Det har varit välbehövligt och vi känner oss väl förberedda inför söndagens match. Känslan i laget är bra och det är en viktig match som väntar. Givetvis går vi för tre poäng och jag tycker man märker på träningarna att spelare har börjat komma tillbaka från skador. Konkurrensen har steppat upp, det smäller i närkamperna och vi har fått välbehövlig tid att träna ihop oss inför det som väntar. Nu hoppas jag att vi kan visa upp den kvalitén som finns och att vi tagit steg framåt. 

Efter din skadefrånvaro har det blivit ett inhopp och en start. Hur känns kroppen inför det som väntar?
– Jag känner att jag är bra tränad. Samtidigt får man ha i åtanke att jag varit borta från spel i tre månader. Det gör att jag inte är i toppform just nu. Men jag känner att jag börjar närma mig, sakta men säkert, och har inte åkt på några bakslag eller problem längs med vägen. Jag gick från att spela 30 minuter mot Helsingborg i comebacken till att spela 90 minuter i matchen efter. Matchbilden gjorde att jag klarade hela matchen där och nu tar jag steg framåt för varje dag som går. 

Nu väntar tre matcher i slutet av Allsvenskan där vi har IFK Norrköping, Falkenbergs FF och Sirius kvar att möta. Hur ser du på matcherna som väntar och situationen som vi befinner oss i?
– Jag har sagt det många gånger. Vi har ett bra lag med mycket kvalitét. Det är upp till oss själva och jag är säker på att vi kommer lösa det. Samtliga i truppen jobbar stenhårt för att det ska bli så. Nu gäller det att jobba utifrån var vi är och alla vet vad det handlar om. Vi har tre matcher kvar och vi är beredda att kriga för det. Vi vet att de lagen som vill mest kommer vinna. Där gäller det att vi kommer väl förberedda. 

Hur mycket tänker man på situationen som spelare när domaren har blåst igång matchen?
– Man tänker inte på det överhuvudtaget. Det är fullt fokus på matchen. Det är så mycket andra tankar i huvudet. Vad man ska göra med bollen, gå in i tacklingar m.m. Jag kan inte svara för hur andra spelare tänker men jag går inte runt och tänker på det. Det är fullt fokus på duellerna i matchen och se till att göra det så bra som möjligt. 

Nu väntar IFK Norrköping på Östgötaporten. Vad tror du vi kommer få se för typ av matchbild?
– Vi möter ett duktigt lag och det kommer gå snabbt. De kommer säkert äga mycket boll och det kommer vi också vilja. Det blir nog en ganska jämn match där två lag vill rulla. Jag hoppas vi kan störa dem ordentligt och irritera med ett eget anfallsspel, bra bollinnehav och sen skapa målchanser utifrån det. 

0-0 mot AFC senast på Guldfågeln Arena. Vad har ni jobbat med efter den matchen för att komma stärkta till söndagens match?
– Framförallt är det anfallsspelet vi jobbat mycket med. Vi har pratat om att få in mer folk i boxen, lite om hur vi kan kombinera oss fram och hur vi ska gå på genombrott. 

Supporterunionen går mot en slutsåld sektion mot Falkenberg nästa helg (158 biljetter kvar i skrivande stund) och man anordnar även resa till matchen mot Norrköping på söndag. Märker ni av det fina stödet utifrån?
– Det gör vi verkligen. De pushar oss hela tiden och ger energi som betyder så oerhört mycket för alla spelare. Man får alltid någon extra procent energi. Det är guld värt och kommer betyda mycket de sista matcherna. Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg och att vi kan göra det tillsammans!

Annons