”Jag kan inte svara på när jag är tillbaka”

2 augusti, 2017 |

Den 17:e april gick Rasmus Elm ut skadad mot Jönköpings Södra i den 21:a minuten. Sedan dess har han dragits med skador i rygg och höft. Något som fortfarande besvärar honom och hindrar honom från spel.

Den 17:e april gick Rasmus Elm ut skadad mot Jönköpings Södra i den 21:a minuten. Sedan dess har han dragits med skador i rygg och höft. Något som fortfarande besvärar honom och hindrar honom från spel.

– Jag har problem med en disk i ryggen kombinerat med höftproblem. Man kan väl säga att det är ett slags slitningssyndrom. Och det har säkert byggts upp under en längre period. Egentligen är det ingenting nytt. Det är mer att det har blivit värre. Det började med att jag fick ryggskott efter Landskrona-matchen borta i cupen. Efter det spelade jag med smärtan ett tag tills jag fick gå ut mot J Södra. Då gick det inte längre, säger Rasmus Elm.

Det har pratats senaste tiden om det kan bli aktuellt med en operation för Rasmus del. Men det är ingenting det har fattats beslut om ännu.

– Vi vet inte det i dagsläget. Men om det inte blir bättre så får vi se vad vi kan göra. Jag vill ju självklart vara med och spela där ute och bidra till Kalmar FF. Som det ser ut i dagsläget försöker jag hålla igång fysiken genom att löpträna och styrketräna.

Det är många som undrar när han kan vara tillbaka. Men i dagsläget finns inget att meddela mer än att han själv hoppas på att det blir inom en snar framtid.

– Tyvärr kan jag inte svara på den frågan. För jag vet inte det själv. Det beror helt och hållet på hur det blir framöver. Det enda jag vet är att jag vill komma tillbaka. När det blir är omöjligt att säga. Givetvis är det frustrerande för mig också att inte veta så klart.

Annons