”Jag kommer sakna tiden som ungdomstränare varje dag”

9 november, 2016 |

Richard Nielsen har varit verksam i 32 år för Kalmar FF. Nu har han tagit beslutet att avsluta sin tid som ungdomstränare i föreningen. Vi tog en kort pratstund med Richard för att höra hur han minns sin karriär som startade 1985. 

Richard Nielsen har varit verksam i 32 år för Kalmar FF. Nu har han tagit beslutet att avsluta sin tid som ungdomstränare i föreningen. Vi tog en kort pratstund med Richard för att höra hur han minns sin karriär som startade 1985. 

– GAIS Open som vi var och spelade nu förra veckan var sista turneringen för mig. Det är ett beslut som har vuxit fram under året. Jag har två döttrar uppe i Stockholm och även barnbarn. Det gör att man tänker efter lite extra och är noga med var man lägger sin tid. Det är dags att ge tillbaka lite när det dåliga samvetet kommer krypande.

– Jag har varit ungdomstränare i Kalmar FF i 32 år, vilket har varit en helt fantastisk tid. Ska jag lyfta fram det bästa från den här tiden så är det alla ungdomar jag fått möjligheten att träffa. Det finns aldrig någon stund jag mår dåligt när jag är med grabbarna. Det ger så otroligt mycket tillbaka som jag är väldigt tacksam för. Man får möjligheten att träffa otroligt mycket människor som tränare och knyter väldigt mycket band. Det häftiga är också att alla man träffar är olika. Var och en har sin personlighet.

– När jag tittar tillbaka på min tid så kommer jag inte minnas de bästa spelarna. Snarare minns jag alla olika personligheter jag träffat genom åren. Det är svårt att lyfta fram någon extra. Men Omar Khadim, Ali Khadim, Oskar Engström och Lasse Holm är några som jag kommer minnas mycket. Men det är alltid laget jag kommer minnas lite extra. Jag vet att jag kommer sakna det varje dag och känner jag mig rätt så kommer jag nog vara delaktig på något sätt i fortsättningen. Det blir så när man har ett rödvitt hjärta. 

– Ska jag lyfta fram någon titel så var det oerhört speciellt när vi blev svenska mästare med 97:orna i Karlstad 2011. Det är något jag kommer minnas lite extra när jag sammanfattar tiden. Sen att jag fick avsluta med att vinna GAIS Open var häftigt. Sättet vi gjorde det på var oerhört imponerande. 

Kalmar FF vill rikta ett stort tack till Richard för alla åren i föreningen. Vi är oerhört tacksamma för alla dina insatser genom åren! 

Annons