Järnkaminerna inför KFF – DIF

9 juli, 2009 |

Hemsidans Anders Rockström tar pulsen på Magnus Öhrman Ordförande i Järnkaminerna Stockholm inför lördagens match på Fredriksskans.

Hemsidans Anders Rockström tar pulsen på Magnus Öhrman Ordförande i Järnkaminerna Stockholm inför lördagens match på Fredriksskans.

1. Hur har er säsong varit hittills?
Rent sportsligt har det gått riktigt tungt. Spelet har inte fungerat under långa perioder på våren och marginalerna har inte heller varit med oss. Redan innan säsongen började förstod vi att det skulle bli motigt. Vi supportrar satte tillsammans ribban för vilken inställning som skulle råda och oavsett vi skulle inte vika ner oss. Det tycker jag vi klarat med bravur och lagt det värsta bakom oss nu.
 
2. Hur är läget inför matchen?
Vi har en seger i ryggen och kommer stärkta från den. Oremo är fortsatt skadad, men efter uppehållet har vi fått tillbaka viktiga pjäser till laget inte minst Mattias Jonson. Några avstängningar har vi inte inför matchen mot er.
 
3. Vad är dina förväntningar inför matchen mot Kalmar?
Jag hoppas att vi bygger vidare och tar med oss spelet från Stadion senast. I första halvlek trasade DIF sönder Helsingborg och det var en rejäl uppryckning jämfört med det vi sett tidigare. Ärligt talat var det länge sedan jag såg DIF spela med en sådan kreativitet och självförtroende som de gjorde mot Helsingborg.
 
4. Vilken/vilka spelare ska Kalmar se upp med?
Sådant ska man ju egentligen inte tipsa om, men vill du ha ett namn säger jag Mattias Jonson. Det spelar ingen roll hur förbereda Kalmars backar är denna ”gubbe” kan göra livet surt för vem som helst. Det är en otroligt jobbig spelare att möta.
 
5. Vilken/vilka Kalmarspelare fruktar ni mest?
Heter Man Elm i efternamn så drar man självklart öronen åt sig. Även om Kalmar inte riktigt har lyckats att leva upp till fjolårets förväntningar även om de är på god väg så har Rasmus ändå visat klass. Dessutom gjorde han båda målen mot Malmö och på vilket sätt sedan och DIF har redan släppt in 22 mål, men vi får bussa Ayuba på honom.
 
6. Hur tror du säsongen kommer att gå för båda lagen?
Jag tror att Kalmar kommer att slåss om placeringarna 3-5 när säsongen närmar sig sitt slut. För DIF:s del både tror jag och hoppas att vi hamnar någonstans i mitten. Att inte ligga tok-sist efter en sådan dålig vårsäsong kan inte vara annat än ett styrkebesked. Därför kan hösten bara bli bättre.
 
7. Hur tror du matchen slutar?
Kalmar har kommit igång, det råder det inget tvivel om och senast hade man även marginalerna med sig. Fast nog kan jag tänka mig att vi lämnar kvalplatsen för säkrare mark när domaren blåser i pipan en sista gång. Det måste jag tro annars nöter man väl inte i en buss i sex timmar enkel resa.
 
Ett stort tack för utmärkta och utförliga svar säger vi till Magnus Öhrman Ordförande i Järnkaminerna Stockholm, officiell supporterförening för Djurgårdens IF.

Annons