Jens Karlsson inför IFK Göteborg: ”Vi behöver attackera ytan bakom motståndarens backlinje tydligare och oftare” 

13 april, 2024 | Nyhet

Imorgon, söndag, kl.14.00 tar Kalmar FF emot IFK Göteborg på Guldfågeln Arena i den tredje omgången av Allsvenskan. Vi ställde tre frågor till Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson för att höra hur hans tankar går inför matchen. 

Jens Karlsson om…

Prestationen mot IK Sirius
– Ja, det var tungt. Men oavsett vinst eller förlust så kan man inte stanna för länge i den känslan. Man får ta känslorna och använda dem som bränsle till att förbättra sig och jobba ännu hårdare. Prestationen var till delar ett steg framåt, men vi har fortsatt områden som vi känner att vi kan göra ännu bättre. De delarna har vi gått igenom både teoretiskt och även fått träna på de på planen. Vi önskar t.e.x. att kunna ta kontrollen i matchen ännu tydligare och i längre perioder. Sen behöver vi attackera ytan bakom motståndarens backlinje tydligare och oftare. 

Morgondagens motståndare: IFK Göteborg
– Av det jag sett hittills tycker jag att det till stor del är ett lite annorlunda Göteborg jämfört med tidigare. Ett lag som tydligare prioriterar kontroll och lugn i sin speluppbyggnad. Som också är lite mer flexibla i sin positionering offensivt. Men fortfarande ett lag som använder sig av mycket inläggsspel i sista delen av planen. Defensivt är det ett väldigt pressande lag som är aggressiva. Det ska bli intressant och se hur de tar sig an matchen imorgon.  

Hur träningsveckan sett ut
– Veckan har varit väldigt bra. Jag tycker vi har fått jobba med de delarna som vi kände att vi ville efter matchen mot Sirius. Jag tycker spelarna har responderat väldigt bra i träningarna och spelat med stor energi. Vi är verkligen laddade och redo för en ny match och en chans att ta fler steg framåt i vår prestation. Att också få spela en hemmamatch med det stödet vi har på Guldfågeln Arena ser vi också väldigt mycket fram emot och det tror jag kommer ge oss lite extra energi imorgon.

Kalmar FF – IFK Göteborg
Söndag 14 april kl.14.00
Guldfågeln Arena
Köp biljetter här 

Annons