Jens Karlsson inför matchen mot Östers IF

22 mars, 2024 | Nyhet

Imorgon, lördag, är det dags för den sista träningsmatchen innan den allsvenska starten. Kalmar FF tar sig an Östers IF på Ekerum med start kl.14.00. Har du inte möjlighet att vara på plats finns möjligheten att se matchen live via Sportbladet.

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson om…

Träningslägret på Ekerum
– Vi gjorde samma sak förra året och vi var extremt nöjda med det, så när vi fick möjligheten igen så tog vi den direkt. Framförallt är det två saker vi får ut när vi här. Det ena är möjligheten att träna på fantastiska gräsplaner och den andra är att vi får tid tillsammans. En perfekt kickoff innan säsongen drar igång.

Hur känslan är inför den allsvenska starten
– Jag tycker att vi helt klart är längre fram än vid motsvarande tidpunkt förra året, både på och utanför planen. Jag tycker att gruppen har kommit ihop väldigt bra och alla nya har integrerats på ett utmärkt sätt. Fotbollsmässigt känns det som att principerna vi vill använda verkligen har satt sig och att vi dessutom har kunnat utveckla och förfina delar i vårt spel ytterligare. Men sen gäller det för oss att aldrig sluta jaga utveckling och förbättring. Vi är på rätt väg men vi är inte framme än. 

Morgondagens motståndare: Östers IF
– Öster är först och främst ett väldigt solitt och stabilt superettanlag. Det skulle förvåna mig om de inte är inblandade i den absoluta toppen där i år. Spelmässigt märker man att de har en ny tränare och att han har satt sin stämpel på spelet. Det är ett lag som gillar att använda kanterna för att attackera och att skapa 2 mot 1-situationer mot motståndarens ytterback genom sin ytterforward och ytterback. Centralt har de några stabila och skickliga spelare. Ett bra lag som garanterat kommer ge oss en tuff match imorgon. 

Nyförvärvet Alex Gersbach
– Intrycket av Alex är väldigt positivt. Verkar vara en väldigt social och trevlig kille. På planen är han väldigt aktiv och har en bra vänsterfot. Stabil och svårpasserad defensivt. Han kommer vi få stor nytta av under säsongen.   

Kalmar FF- Östers IF
Lördag 23 mars kl.14.00
Träningsmatch, Ekerum
Fritt inträde för publik

Annons