Jens Karlsson inför premiären: ”Framförallt är det glädje och spänning jag känner”

31 mars, 2024 | Nyhet

I eftermiddag kl.14.00 är det äntligen dags för den allsvenska premiären där Kalmar FF ställs mot Hammarby IF på Tele2 Arena i Stockholm. Som vanligt tog vi ett kort snack med Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson där han fick möjlighet att svara på fyra frågor inför eftermiddagens match.

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson om…

Att det äntligen är dags för allsvensk premiär
– Framförallt är det glädje och spänning jag känner. Ska bli otroligt roligt att få dra igång och mäta oss med de andra och få se var vi verkligen står. 

Hur veckan inför match har varit
– Veckan har varit bra. Vi startade veckan med stort fokus på våra grundprinciper men också träningar där vi fick byggt upp energin. Ju längre veckan har gått så har vi blivit mer och mer specifika inför söndagens match. 

Dagens motståndare
– Hammarby är ett lag som attackerar sina motståndare både defensivt och offensivt. Dom pressar högt och aggressivt och med många spelare. Där är det stora markerings inslag. Det blir viktigt för oss att spela förbi den pressen och hitta ytorna de lämnar. Offensivt är det Besara som är den stora nyckeln och regissören i deras anfallsspel. 

Det stora stödet på plats med en nästintill fullsatt bortasektion
– Framförallt vill jag föra fram hur tacksamma vi är för deras stöd och hur viktigt det är för oss! Allt vi gör, gör vi tillsammans med våra supportrar. Vi hoppas kunna ge dem en prestation som de kan vara stolta över. 

Hammarby IF- Kalmar FF
Söndag 31 mars kl.14.00
Tele2 Arena, Stockholm
Övrigt: Truppen presenteras på kalmarff.se två timmar innan matchstart. Startelvan levereras som vanligt en timme innan avspark.

Annons