Jens Nilsson: ”Vi ska gå all-in”

27 oktober, 2011 |

Fem snabba frågor till Jens Nilsson inför söndagens JSM-final mot BK Häcken

Fem snabba frågor till Jens Nilsson inför söndagens JSM-final mot BK Häcken

1. På söndag väntar årets sista match och stor JSM-final mot BK Häcken på Valhalla IP. Först och främst, hur vill du summera säsongen 2011?
– Det har varit en bra säsong. Ganska mycket upp i början för att sedan gå ganska djupt ned mitt under säsongen. De senaste nio-tio matcherna har det dock vänt uppåt igen då vi fått en helt annat stabilitet i vårt spel än vad vi hade under sommaren. Vi har hittat rätt positioner på en del spelare, bland annat har Dennis Anderssom kommit in och gjort det mycket bra som mittback. Även Anton Agebjörn har hittat en roll centralt i banan som varit framgångsrik. Men framförallt har passningsspelet blivit bättre, våra löpningar skarpare och vi gjort mycket mera mål framåt och släppt in färre bakåt.

2. Din syn på finalmotståndet BK Häcken?
– Häcken är ett väldigt svårt lag att möta vilket fler och fler lag har fått erfara under säsongen. Ett lag som har släppt in lite mål och är stabila. Helt enkelt ett lag som är väldigt svåra att besegra. Jag har bra koll på dem och under seriespelet spelade vi 2-2 borta och förlorade med 3-1 hemma. Jag hoppas att vi har lärt om läxan för jag vet hur vi ska spela och om vi får betalt för det återstår att se. Det finns i alla fall vissa nycklar som jag hoppas vi kan använda oss av i matchen

3. BK Häcken plockade som sagt fyra av sex poäng i serien och tränare Jörgen Wålemark tyckte det var en liten fördel nu när man går in till det här mötet. Hur känner du?
– Häcken får mer än gärna gå in som favoriter till matchen på söndag. Men vi har visat att vi hittat rätt på slutet och plockat en efter en i slutspelet. Dem ska faktiskt vara glada och mycket tacksamma för 3-1-segern senast här i Kalmar då dem fick två dömda straffar till sig och vi fick inga tilldömda straffar till oss. På söndag är det en ny match och de lag som är coolast för dagen och samtidigt gör sin uppgift nogrannast kommer också att stå som segrare.

4. Hur är annars läget i truppen?
– Mathias Jung är avstängd och Victor Nilsson skadad. Annars är det allmänt slitage som spelarna går runt men det får man leva med. Det ska i alla fall bli skönt att sätta punkt på söndag för det har varit en lång och tuff säsong.

5. Dina tankar inför finalen på söndag?
– Vi ska går ”all-in”. Nu finns det inte tid för att tycka synd om sig själva eller om något inte skulle fungera. Jag kommer att kräva hundraprocentig energi och engagemang av spelarna för uppgiften. Åker vi på stryk så åker vi på stryk men i så fall är det bara att gratulera Häcken till en bra prestation. Men en sak är i alla fall säker – på söndag möts två av Sveriges bästa juniorlag.

Annons