Jens Nilssons roll i Kalmar FF utvecklas och utökas

14 januari, 2021 | Nyhet

Jens Nilssons roll och ansvar i föreningen utvecklas och utökas i en roll som teknisk chef. Detta innebär att han får ett utökat ansvar för spelarutbildning från akademi till A-trupp.

Markus Rosenlund, klubbchef Kalmar FF
– Med denna utveckling av Jens roll säkerställer vi att vi håller en röd tråd mellan våra olika lag i föreningen och jobba för att ständigt utveckla vår fotbollsfilosofi.  

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Jens har haft dubbla roller sedan David Bergqvist lämnade föreningen. När nu Lucas Nilsson blivit akademichef utökas Jens ansvar med att stärka den individuella spelarutvecklingen från 14 års ålder upp till A-lag. Det gör att han följer spelarna genom hela verksamheten och aldrig släpper någon som går över till ett annat lag. Han kommer lägga mer tid ute på fotbollsplanen och ansvaret på de administrativa delarna flyttas över på Lucas Nilsson. Det är en naturlig justering av hans roll med tanke på att vi har högt ställda mål på att få upp spelare till A-truppen och bli allsvenska spelare. 

Jens Nilsson
– För att vår spelarutbildning ska bli så effektiv som möjligt är det centralt i en förening att både akademin och A-laget har en samsyn på träningsmetodik, spelidè, roller och utbildning. Mitt uppdrag kommer att ske i tätt samarbete med tränarna för A-laget, sportchefen och akademitränarna. Min förhoppning är att vi på detta sätt ska bli en förening med en tydlig identitet på planen, oavsett om det är A-laget, U-19 eller U-17 som spelar. 

Annons