Johan Arvidsson lämnar Kalmar FF

25 mars, 2022 | Nyhet

Johan Arvidsson lämnar Kalmar FF för spel i Superettan-laget IK Brage.

Johan Arvidsson
– Jag vill tacka Kalmar FF för den här tiden. Det har varit en väldigt lärorik period sedan jag kom in hösten 2013. Jag vill tacka spelare och ledare på vägen och alla som gett mig chansen att utvecklas till den jag är idag. Ett extra tack till Jens Nilsson, Henrik Rydström, Stefan Larsson och Jörgen Petersson som har betytt mycket för min utveckling och som alltid funnits där för mig under tiden i Kalmar FF. Jag vill även lyfta fram Rasmus Elm som har varit en stor hjälp för mig när jag varit uppe i A-laget, både vid sidan av och på planen. Nu ser jag fram emot att testa vingarna i en ny klubb och jag är extremt tacksam för allt Kalmar FF gjort för mig.

Jörgen Petersson
-Johan Arvidsson har ett utgående avtal och han har efter ett mycket bra 2021 i div 1 med Oskarshamns AIK, behov av att ta nästa steg i sin utveckling. Under en tid har vi haft en dialog om vad som är bäst för Johan och hans vidare utveckling, och där har han sedan en tid haft en önskan om att få till en möjlighet till speltid på så hög nivå som möjligt. Detta har resulterat i att Johans ambition är att ta steget till Superettan, och med en önskan om att vi ska hitta en lösning i detta fönstret. Vi är nu överens med IK Brage om en permanent övergång för Johan och den sker omgående, vilket gör att han ansluter till Brage redan under dagen.

-När det gäller spelare med utgående avtal gäller det för oss att se varje enskild spelares läge unikt, samtidigt som vi ska ta beslut för Kalmar FF:s bästa nu och framöver. På Johans position är det stor konkurrens och hans möjlighet till kontinuerlig speltid i Allsvenskan 2022 kan bli svår. I och med ett utgående avtal 2022 ser både Kalmar FF och Johan det som bäst att få till en ny miljö för hans fortsatta satsning.

– Johan Arvidsson kom till Kalmar FF  från Lindsdals IF och har via Kalmar FF ungdom gått via Akademin till Allsvenskt spel där han debuterade 2020 och han har spelat totalt 6 tävlingsmatcher för Kalmar FF och har 5 dessutom spelat ungdomslandskamper för Sverige. Vi önskar Johan all lycka framöver.

Annons