Jonathan Ring klar för Kalmar FF

19 februari, 2021 | Nyhet

Idag blev det klart att Jonathan Ring återvänder till Kalmar FF och blir föreningens femte nyförvärv inför den allsvenska säsongen. Han kommer närmast från Djurgårdens IF där han spelat under de tre senaste säsongerna.

Jonathan Rings första framträdande i den rödvita tröjan kom under säsongen 2013 då han värvades in från IFK Värnamo. Under fyra säsonger blev det totalt 85 allsvenska matcher med åtta mål och sjutton assist. Därefter gick flyttlasset till Turkiet och Gençlerbirliği. Under sommaren 2017 vände han tillbaka till Kalmar FF och stod för en stark insats under hösten tillsammans med resten av laget. Efter säsongens slut tog Jonathan steget över till Djurgårdens IF där det blivit 91 allsvenska matcher med tolv mål och nitton assist. Han var även med och vann SM-guld 2019 samt Svenska Cupen 2018, där han blev målskytt i finalen mot Malmö FF.

Jonathan Ring
– Det känns bra att få komma hit och jobba med Henrik som tränare. Vi tänker väldigt lika inom fotbollen och det tror jag kommer hjälpa mig att bidra ute på planen. Jag har fina minnen från när jag var här senast då vi stod för en stark höst och höll kvar Kalmar i Allsvenskan. Det är ett fint minne. Jag vet att jag kan prestera här och hoppas att jag kan göra det lika bra som senast.

Jörgen Petersson, sportchef Kalmar FF
– Jonathan är en poängspelare med stora kvalitéer i en mot en och får ofta spelarna runt omkring sig att växa. Det har varit ett önskemål i dialog med tränarteamet att få in en spelare med hans egenskaper och den erfarenheten han har med sig. Han har tidigare haft två väldigt fina sejourer i Kalmar FF och har gjort starka avtryck i Djurgårdens IF som en viktig offensiv spelare. Att vi lyckas knyta honom till oss är givetvis till glädje för föreningen och vi ser fram emot en spännande tid tillsammans framöver.

Jonathan Ring
Ålder: 29
Tröjnummer: 16
Längd: 182 cm
Position: Mittfältare

Annons