Jörgen Petersson ny sportchef i Kalmar FF

10 december, 2019 | Nyhet

Jörgen Petersson kom till Kalmar FF som assisterande tränare inför säsongen 2017. Under de senaste 2,5 åren har han sedan verkat som tränare för föreningens U19-lag. Idag blev det klart att han blir Kalmar FF:s sportchef med start från och med den 1 januari 2020.

Jonas Persson, ordförande Kalmar FF
– Vi är väldigt glada att Jörgen kommer att ha rollen som sportchef i Kalmar FF från och med januari 2020. Jörgen har en lång erfarenhet från fotbollen och ett utmärkt kontaktnät. Samtidigt är han väl förankrad i vår förening och har på nära håll följt utvecklingen av nästa generation KFF-stjärnor i vårt framgångsrika U19-lag.

Jörgen Petersson
– Vi står inför stora utmaningar både ekonomiskt och sportsligt 2020. Vi behöver med minskade resurser runt både A-lag och Akademi, jämfört med 2019, trots det förbättra oss både på och utanför planen. Detta för att försäkra oss om att vi har allsvensk status även 2021. Starten på att hitta rätt i den förbättringen påbörjades av styrelsen med flera direkt efter kvalmatcherna. I dagsläget arbetar en mindre grupp, där jag ingår, med att forma 2020 års trupp med spelare och ledare. Med start i januari kommer jag att tillträda en roll som innebär att ta ansvar för spelare och ledartrupp som ingår i Kalmar FFs: A-lag. Jag ska i min roll bidra efter bästa förmåga för att vi i Kalmar FF ska lyckas nå våra mål. 

Tillförordnade sportchefen Jesper Norberg återvänder efter årsskiftet till sin tidigare roll som assisterande tränare.

Annons