Kalmar FF föll tungt i genrepet

27 mars, 2011 |

Uddamålsförlust mot Halmstads BK i Loverslund

Kalmar FF avslutade försäsongen med förlust. Söndagens genrep mot Halmstads BK slutade 0-1 inför 400 åskådare på ett blåsigt Loverslunds IP.

Matchens enda mål kom genom Ardian Rexhepi som med dryga kvarten kvar lyckades överlista KFF-målvakten Zlatan Azinovic och sätta bollen intill stolpen.

Matchen var stundtals grinig och hård och det märktes tydligt att den allsvenska premiären bara är en knapp vecka bort. Kalmar FF var under 90 minuter det spelmässigt bättre laget och skapade mest och bäst målchanser. I första halvlek hade bland annat Ricardo Santos en boll i mål men blåstes av för offside.

I andra halvlek avlossade Tobias Eriksson ett skott utifrån som oturligt nog tog i stolpen. Även Måns Söderqvist hade en bra chans att ordna ledningsmålet men HBK:s målvakt Nauzet Perez lyckades styra bollen till hörna.

Istället blev det Halmstad som drog det längst strået i blåsten på Loverslunds IP. Målet föll i den 72:e minuten genom inhopparen Ardian Rexhepi som vände upp i KFF:s straffområdet och med vänstern placerade in bollen vid första stolpen.

Om sex dagar får Kalmar FF chans till revansch. Då möts lagen igen och då i den allsvenska premiären på Örjans Vall.