Kalmar FF genomför korttidspermitteringar

30 mars, 2020 | Nyhet

Kalmar FF kommer från och med 1 april att införa korttidsarbete för all sin anställda personal.  Åtgärderna omfattar såväl spelarna i A-laget, ledarna i A-laget och Akademin samt all personal på sportkontoret. 

Föreningen kommer till följd av detta ansöka om ekonomiskt stöd från Tillväxtverket för att kunna vidta åtgärder för att klara den nya ekonomiska situation som uppstått till följd av Covid-19 och att Kalmar FF under lång tid tappar intäkter p.g.a. att vi inte kan spela Allsvenska matcher framför vår underbara publik.

Kalmar FF´s Klubbchef, Lucas Nilsson
– Vårt ekonomiska läge är väldigt ansträngt med tanke på allt som nu händer i vår omvärld. Våra anställda inom sporten och på sportkontoret har haft stor förståelse för beslutet att införa korttidsarbete och på ett föredömligt sätt öppnat upp för att vara med och hjälpa Kalmar FF.
Med tanke på det stålbad vi startade strax innan årsskiftet där våra anställda har fått bidra ekonomiskt och med en allt större arbetsbelastning är vi tacksamma att de återigen bidrar på ett fantastiskt sätt. Våra spelare är otroligt lojala mot föreningen och det sätter jag ett väldigt stort värde på. Jag vill även rikta ett stort tack för all den stöttning vi får under denna tuffa tid av medlemmar, supportrar och samarbetspartners.

-Arbetet för att förhindra smittspridningen betonas dagligen av Folkhälsomyndigheten. Regeringen tillsätter stora resurser för att ge större möjlighet för fler att undvika den ekonomiska krasch som många föreningar och företag tyvärr kan ställas inför. De rekommendationer som kommer från Myndigheter och Regering följer vi efter bästa förmåga och vi har fullt förtroende för de beslut som måste tas för allas vårt bästa. Vi vill ta vårt ansvar och vi har stor respekt för den hjälp vi och andra får från myndigheterna just nu. 

Kalmar FF´s lagkapten, Viktor Elm, om spelartruppens beslut
– Det är en självklarhet att vara med och stötta Kalmar FF i detta tuffa läge! Kalmar FF är viktigare än den enskilde spelaren, och vi spelare är helt överens i frågan. Samhället kämpar enormt på alla håll för att vi alla ska komma ur det här med hälsan i behåll och få företag och föreningar att överleva. För oss i spelartruppen är det självklart att göra allt vi kan för att vara med och bidra.

Kalmar FF`s Sportchef, Jörgen Petersson
– Vi kommer fortsatt att ha restriktioner med tränings- och besöksförbud på GFA för ledare och spelare som uppvisar minsta symptom på sjukdom. Träningarna kommer tills annat meddelas att vara stängda för allmänheten. Om varken riktlinjer eller situationen förändras så planerar vi för träningsmatcher i månadsskiftet april/maj.

– Samtidigt vill vi nu efter bästa förmåga stötta andra i vårt samhälle där vi vet att många av våra samarbetspartners, kollegor, supportrar m.fl. upplever otroligt tuffa tider.
Vår gemensamma solidaritet och förståelse för behoven hos olika individer, föreningar och företag och att vi hjälper varandra i den mån det är möjligt kommer att vara betydande för hur vi alla kommer vidare. Be om hjälp om du behöver – Ge hjälp där du kan. 

Annons