Kalmar FF – IFK Värnamo

10 oktober, 2009 |

Kalmar FF:s P16-lag förlorade lördagens DM-final mot IFK Värnamo med 4-2.

På ett regntungt Fredriksskans under lördagen blev det förlust för P16-laget i DM-finalen. Gästande IFK Värnamo tog ledningen i den första halvleken genom Dzenis Kozic. Ett mål som stod sig halvleken ut trots att de rödvita hemmaspelarna skapade en hel del bra målchanser.

Kalmar FF kom dock tillbaka starkt i början på den andra halvleken och kunde kvittera genom Måns Söderqvist. Erik Hoang fixade också ledningsmålet i den 65:e minuten men efter det var det roligare slut. Sista 10 minuterna var Värnamo det starkaste laget och kunde vända matchen med tre snabba mål. Kvitteringen till 2-2 kom genom Arsim Terllabuqui och efter det fullbordade matchens lirare Dzenis Kozic sitt hattrick med två snabba mål i slutminuterna. DM-finalen spelades på Fredriksskans C-plan med matchtiden 2×40 minuter.

0-1 (38) Dzenis Kozic
1-1 (52) Måns Söderqvist
2-1 (65) Erik Hoang
2-2 (70) Arsim Terllabuqui
2-3 (77) Dzenis Kozic
2-4 (79) Dzenis Kozic

Startelva Kalmar FF (4-4-2): 32. Sebastian Almén (mv) – 17. Mattias Pavic, 9. Filip Qvist, 4. Rasmus Johansson, Zebastian Hellqvist – 11. Måns Söderqvist, 8. Max Axelsson, 5. Mattias Jung, 13. Mondy Marku – 12. Erik Hoang, 10 Fredrik Rosqvist

Ersättare: 16. Isac Svensson, 18. Margim Pllana, 19. Besfort Brahimi, 3. Eddie Marku, 21. Julius Schwere