Kalmar FF lånar in Mayron George

25 augusti, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att anfallaren Mayron George ansluter till Kalmar FF på lån under resten av säsongen. Han kommer närmast från den danska klubben FC Midtjylland.

Mayron George växte upp i Costa Rica och gjorde sina första matcher som seniorspelare vid 17 års ålder i klubben Limon. Efter en utlåning till grekiska klubben OFI Crete 2014 gick flyttlasset till Danmark där han representerat Randers, Lyngby, Hobro och FC Midtjylland. Samma år som han lämnade Grekland för den danska fotbollen kom landslagsdebuten för Costa Rica. Totalt har det blivit tretton landskamper och ett mål. Under hösten 2019 och våren 2020 har han varit utlånad till norska Vålerengen och nu senast till ungerska Honved. Kalmar FF inväntar nu migrationsverkets beslut och räknar med att han finns tillgänglig för spel från den 9 september i de tolv sista seriematcherna.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Arbetet med att hitta en forward har intensifierats under en tid med skador på Fröling och Herrem. Vi har känt att vi behöver ha ett tillskott på forwardssidan med en annan spelartyp än vad vi har i truppen. Jag har fått mandat av styrelsen och en ekonomisk ram att hålla mig till. Vi har haft en prioriteringslista på spelare och Mayron George var nummer ett av de anfallarna vi tittade på. I ett gott samarbete med FC Midtjylland, Mayron och hans representanter har det här lånet gjorts möjligt. Mayron George är en spelare jag har följt i den danska ligan sedan 2017 då han var fantastisk i Lyngby. Med hans egenskaper ska det bli spännande att se hur han kan påverka våra resultat.

Mayron George, låneförvärv Kalmar FF
– Det känns jättebra att vara här i Kalmar och Kalmar FF. Jag har bara hört positivt om föreningen och ser verkligen fram emot att få komma igång med träningarna och matcherna. Tillsammans med laget hoppas jag att vi kan göra en fin höst tillsammans och klättra i tabellen.

Kan du berätta om hur din fotbollskarriär har sett ut så här långt?
– Att ta steget ut till Europa är högre än nivån hemma i Costa Rica. Det tog tid att anpassa sig men de senaste åren har jag mognat under tiden i Danmark, både på och utanför fotbollsplanen. Det har varit en lång resa men jag har verkligen njutit av varenda sekund. Nu ser jag fram emot att få representera Kalmar FF och visa vad jag kan på fotbollsplanen.

Vad är ditt första intryck av föreningen och arenan?
– Det är en väldigt vacker arena och jag gillar den verkligen. Jag ser att det är en förening som verkligen brinner för fotbollen och som jobbar hårt.

Många är givetvis nyfikna på vad du kan komma in och tillföra till laget. Hur skulle du beskriva dina styrkor som fotbollsspelare?
– Mina största kvalitéer som fotbollsspelare är min styrka och snabbhet. Jag hoppas kunna komma in och bidra med det jag är bra på och göra en del mål. Men laget går alltid först och tillsammans ska vi kriga för att göra det så bra som möjligt.

Mayron George
Född: 23 oktober 1993, 26 å
Nationalitet: Costa Rica
Längd: 1,89 cm
Vikt: 80 kg
Landskamper/mål: 13/1.

Vi hälsar Mayron hjärtligt välkommen till Kalmar FF!

Annons