Kalmar FF med hjärtat i samarbete med Familjehemsenheten

14 maj, 2024 | Nyhet

Tillsammans med Familjehemsenheten uppmärksammar Kalmar FF familjehemmen och den viktiga roll de har för utsatta barn som av olika anledningar inte kan bo hemma. De är i behov av trygga vuxna som kan finnas där ibland, ofta eller hela tiden.

Erik Israelsson, Ansvarig för Kalmar FF med hjärtat
– När familjehemsenheten hörde av sig till oss i Kalmar FF om vi kunde hjälpa till att söka nya hem för de barn som av olika behov behöver placeras i andra hem fanns det ingen tvekan från vår sida. Vi vet att vi, genom det stora intresset för Kalmar FF, når väldigt många passionerade och engagerade människor som vi hoppas ser ett syfte och mening att öppna upp sitt hem för barn och unga som faktiskt behöver detta.

Malin Torstensson, Rekryterare Familjehemsenheten
– Det finns många barn i Kalmar kommun som av olika anledningar inte kan bo tillsammans med sina föräldrar. De behöver komma till en trygg och stabil familj, där det finns tid och engagemang. Precis som i övriga landet, råder det stor brist på familjehem i Kalmar kommun, vilket innebär att en del barn som behöver placeras riskerar att ryckas upp och får flytta långt bort. Som ett sätt att försöka hitta nya familjehem vände vi oss till Kalmar FF, som vi vet har ett stort samhällsengagemang. Vi tänker också att de når ut till den målgrupp som vi söker, familjer som kan se ut på olika sätt, ensamstående, familjer med eller utan barn, yngre och äldre. Det viktiga är att det finns tålamod, tid och engagemang.

Vill du hjälpa till?
Om du vill göra en insats finns det flera olika sätt att engagera sig. Kontakta familjehemsenheten på Kalmar kommun så berättar de mer! Du når de enklast genom att mejla familjehemsrekrytering@kalmar.se.

Annons