Kalmar FF och Kvinnojouren startar samarbete mot mäns våld

3 april, 2022 | Nyhet

Kvinnojouren & Ungdomsjouren Kalmar och Kalmar FF har tecknat avtal om att utbilda samtliga aktiva i fotbollsföreningen om mäns våld mot kvinnor. Utbildningen ska hållas med olika teman fyra gånger om året. 

– Våldskultur och sexism i manliga miljöer legitimerar psykiskt och fysiskt våld mot kvinnor. Dessutom vet vi att pojkar mår dåligt av det. Som en förening med många manliga aktiva kände vi att det vore ett generalfel att inte försöka vara en del av lösningen, säger Kalmar FF:s klubbchef Markus Rosenlund.

Kvinnojouren & Ungdomsjouren Kalmar har sedan tidigare ett liknande avtal om samverkan med både Kalmar kommun och Oskarshamns kommun. 

– Vi ser mycket positivt på att fler samhällsaktörer vill vara med och ta ansvar för de här problemen, eftersom mäns våld på ett eller annat sätt påverkar oss alla. Vi utbildar gärna fler lokala organisationer om hur våld i relationer fungerar och hur det kan förebyggas, säger verksamhetschef Pernilla Printz.

Utöver utbildningarna går Kalmar FF och Kvinnojouren Kalmar ut i en gemensam kampanj under hashtaggen #sabbastämningen som ska belysa ämnet och uppmuntra fler att engagera sig. I kampanjen syns huvudtränare Henrik Rydström, assisterande tränare Rasmus Elm och spelarna Erik Israelsson och Oliver Berg.

Våga sabba stämningen! I omklädningsrummet, på läktaren, i logen, på puben, framför matchen, i spelarbussen, på avbytarbänken, på plan, utanför plan

Kontakt:

Markus Rosenlund
Klubbchef Kalmar FF
markus@kalmarff.se
070-220 54 50

Pernilla Printz
Verksamhetschef
Kvinnojouren Kalmar
pernilla@kvinnojouren-kalmar.se
0480-191 55

Huvudpartners till Kalmar FF med hjärtat: Kalmar Energi, Barometern, Länsförsäkringar Kalmar län, Kalmar kommun

Annons