Kalmar FF ökar satsningen på målvaktsutbildning

11 juni, 2020 | Nyhet

Kalmar FF:s ungdomsmålvakter kommer att få ännu bättre förutsättningar framöver.

Lucas Nilsson, klubbchef Kalmar FF
– Vi är glada att två f.d KFF-målvakter engagerar sig i vår ungdomsfotboll och är med och säkerställer fortsatt utveckling. Att båda dessutom är skolade av Donald Arvidsson borgar för en samsyn på hur vi jobbar vidare med våra målvakter. Att få ihop helheten – den röda tråden – mellan ungdom och senior när det gäller målvaktsträningen känns väldigt bra. Vår ambition är att se till att vi erbjuder bra träning kontinuerligt för våra målvakter från 10 år och uppåt. Att få till detta utan att öka föreningens kostnadsbild har inte varit lätt, och därför känns det skönt att vi lyckats få ihop detta på ekonomiskt bra sätt.

Kalmar FF:s målvaktstränarteam

Donald Arvidsson
– Har varit A-truppens målvaktstränare sedan 2006, och han gör ett fantastiskt bra jobb där. Samtidigt är han även en viktig pusselbit i Akademins verksamhet. Donald är även med i scouting av målvakter utifrån, säger Lucas Nilsson.

Casper Björlin
– Som efter väldigt bra akademiår i föreningen lånades ut till Nybro IF och Oskarshamns AIK för att få seniorspel. Tyvärr ådrog Casper sig hjärnskakningar och avslutade spelarkarriären. Det känns väldigt bra att han valt att fortsätta inom fotbollen och i Kalmar FF. Casper kommer att jobba med våra yngre målvakter från 10 år och uppåt, säger Lucas Nilsson.

Ole Söderberg
– Efter spel i England och Norge anslöt Ole till Kalmar FF och gjorde 53 matcher under 2014-2018 i Kalmar FF. Under 2019 var han i AFC i Allsvenskan. Ole har flyttat tillbaka till Kalmar och han kommer att finnas med som målvaktstränare och coach runt våra målvakter i U16-U19. Ole har dessutom accepterat att registreras för Kalmar FF som spelare, och då finnas med som en backup vid skador eller avstängningar på någon av våra två målvakter i A-truppen. Något vi givetvis är tacksamma för i det läge klubben befinner sig i, säger Lucas Nilsson.

Annons