Kalmar FF – Östers IF DM Final P15 på GuldFågeln Arena

12 oktober, 2015 |

På onsdag 14/10 avgörs DM finalen i P15(-00) mellan Kalmar FF och Östers IF. Matchen börjar 19.00 och spelas på vår fina GuldFågeln Arena.

Ta chansen att se ett hett smålandsderby mellan två duktiga lag. Kalmar FF P15(00) har under flera år gjort fina resultat i serier och cuper, både regionalt och nationellt. Till sommarens elitpojkläger var 10 KFF-spelare uttagna och 5 av dom har under hösten varit uttagna i P15-landslaget.

Förra årets P00-final spelades också mellan Kalmar FF och Öster. Den matchen slutade 1-0 till KFF men var en tät och tuff match där Öster kämpade hårt hela matchen. Vi kan nog räkna med samma intensitet på onsdag.

Coach Johan Öhlin berättar om vägen fram mot final:
– Vi gick in i turneringens åttondelsfinal mot Pukeberg. Matchen vanns komfortabelt med 13-0.
I kvartsfinalen lottades vi mot ett starkt, rakt spelande Älmhult. Älmhult kunde tagit ledningen tidigt i första halvlek, men domaren friade när Älmhults forward kapades i straffområdet. I anfallet efter kunde vi ta ledningen med 1-0 genom Osse Hallberg. I andra halvlek rann siffrorna i väg till 7-0.
I semifinalen var det dags för turneringens första bortamatch mot Husqvarna FF. Första halvlek inleddes i ett rasande tempo av oss efter bl.a. ett skott i ribban i minut två samt ett antal farliga hörnor. Vi borde haft ledningen med ett par mål redan efter en kvart. Vi spelade väldigt bra i första halvlek men målen kom i andra. Totalt blev det 3-0 till Kalmar. Målskyttar: Melker Holm, Farre och Johan Arvidsson.
I finalen väntar Öster som avfärdade svårspelade Färjestadens GOIF i sin semifinal