Kalmar FF P-14 segrare i GAIS Open!

7 november, 2016 |

Efter en fantastiskt fint genomförd turnering vann i helgen Kalmar FF P-14 Gais Open. Laget har utan pängförlust på 7 matcher gjort 35-3 i målskillnad och i slutspelet släppte laget inte in något mål.

I helgen avgjordes Gais Open i och runt Göteborg. Kalmar FF P-14 var ett av 20 lag i 14 årsklassen. Andra lag i klassen var bl.a lag från Hammarby, Djurgården, AIK, Öster, Örebro, Sirius, Jönköping Södra, BP och Häcken.

Kalmar FF hamnade i en grupp med Djurgården, Trelleborg, Sarpsborg (tippeligaklubb från Norge) och nykomlingarna i Allsvenskan IK Sirius. På fredagen gick Kalmar FF in i turneringen med att vinna över Trelleborgs FF med 8-0! En riktigt sprudlande inledning av turneringen av de rödvita grabbarna. I den andra matchen för dagen var det Djurgårdens IF som var motståndare, men KFF fortsatte sitt fina och vägvinnande spel och kunde komfortabelt vinna med 5-1. När det sedan var dags för dagens tredje match, mot Sarpsborg 08, så visade grabbarna inte någon avmattning utan fortsatte det övertygande spelet och kunde inkassera den tredje gruppspelssegern efter övertygande 7-2 och laget var klart för A-slutspel. Dock skulle det bli en direkt avgörande match med IK Sirius om vilket lag som skulle vinna gruppen, det blev KFF som är det bättre laget och trots en tidig matchstart på lördagen vinner man klart med 3-0 och är gruppetta och klara för A-final med 23-3 i målskillnad och full pott i poäng.

Nu började slutspelet och i kvartsfinalen väntade IK Sturehov, ett akademilag från Örebro. Kalmar FF fortsatte med det fina spelet och kunde kvittera ut en semifinalbiljett efter övertygande 5-0 seger. I semifinalen väntade Smålandskollegorna från Jönköping Södra IF och här visade sig KFF vara storebror och trots en man mindre i över en halvlek tar man sig till final via 5-0! I finalen som spelades på Valhalla, blev motståndarna IF Brommapojkarna efter att de i sin semifinal slagit ut IK Sirius efter straffar.

Finalen skulle bli en tuff drabbning, BP spelade en fysisk fotboll som det tog ca 10 minuter in i matchen innan KFF spelarna hittade till sitt vägvinnande, positiva anfallsfotboll som satt prägel på hela GAIS Open och i första halvlekens 29 minut kunde KFF välförtjänt ta ledningen med 1-0 efter att haft flera chanser under halvleken att ta ledningen såsom stolpskott och rensning på mållinjen. I andra halvlek började BP mats långa bollar på djupet och det utnyttjade KFF genom att spela på de ytor som BP blottade när man fick långt lag. KFF får sedan i mitten av halvleken chansen att ta ledningen på straff, men tyvärr tar målvakten straffen. Men detta är inget som tynger KFF-grabbarna utan istället gör man 2-0 kort därefter och kan sedan kontrollera matchen och bli värdiga vinnare av Gais Open utan att släppa in ett enda mål i slutspelet!

Till finalens bäste spelare utsågs Kalmar FF:s mittback Elion Spahija. Trea i turneringen blir IK Sirius efter seger i match om tredjepris över Jönköping Södra IF. Vilket innebar att i KFF:s grupp spelade både 1:an och 3:an i turneringen, en dödens grupp.

Kalmar FF P-14 har visat upp en modern, passningsorienterad, tempofylld totalfotboll under hela turneringen med stor rörlighet och glädje. Vilket målskillnaden 35-3 på 7 matcher och inget insläppt mål i slutspelt vittnar om. Laget har imponerat på alla som följt lagets framfart och det har varit en fröjd att se dem spela fotboll och ta hand om varandra vid sidan av planen.