Kalmar FF – Trelleborgs FF

19 mars, 2010 |

Nu när den värsta besvikelsen har lagt sig efter matchen mot IFK Göteborg styr laget kosan söderut för match mot Trelleborgs FF på söndag

Nu när den värsta besvikelsen har lagt sig efter matchen mot IFK Göteborg styr laget kosan söderut för match mot Trelleborgs FF på söndag

Ett Trelleborg som i år har höjt sin målsättning och siktar på att bli betydligt bättre än fjolårets niondeplats och laget har förutsättningar för det. En redan tät defensiv med vår näste landslagsmålvakt i Viktor Nordling har laget även rustat för att nå sina anfallare med ett kvickt djupledsspel. Kristian Haynes, Joakim Sjöhage, Marcus Pode och Fredrik Jensen. Duktiga offensiva spelare som alla kan avsluta, men den som Kalmar ska se upp med allra mest är Andreas Drugge. Deras bäste 2009 och som låg bakom väldigt många av de 41 mål som Trelleborg gjorde i fjol.

Kalmars chans handlar mycket om att utnyttja sitt snabba omställningsspel och ta sig förbi Trelleborgs ytterbackar där deras lilla svaghet finns och med risk för att låta tråkig gäller det att ta till vara sina chanser på ett bättre sätt den här gången. Något jag tror kommer att bli verklighet.

Annars vet vi vad tränare Tom Prahl kan göra med sina lag. Han tog Trelleborg upp i allsvenskan 1991 och har sedan tagit tre SM guld. Två med Halmstad och ett med Malmö och har nu etablerat detta skånska lag i allsvenskan och som i år siktar högre än någonsin tidigare.

Alf Westerberg assisterande tränare i Trelleborg
– Jag utgår från att vi kommer att få möta ett oerhört revanschsuget Kalmar FF till Vångavallen på söndag. Tyvärr är vår gräsmatta inte speciellt grön och förmodligen lika svårspelad som de flesta andra planer är så här dags på året. Själva var vi inte nöjda med vår prestation i Halmstad, framförallt måste vi bli mer beslutsamma i vårt anfallsspel. Av våra spelare som är disponibla är det bara frågetecken kring Mattias Adelstam som har problem med en baksida.

Kalmar gav oss en rejäl lektion i höstas trots ett jämnt resultat och jag tror att laget även i år har kapacitet för att vara med i den absoluta toppen, följaktligen väntar vi oss en tuff match där vi måste se upp med deras enkla sätt att skapa målchanser tack vare ett vasst omställningsspel. Visst kunde vi skönja en viss försvarsmässig svaghet mot blåvitt, men det skulle förvåna mig om inte Nanne och co också hade den uppfattningen och har med råge rättat till det till söndag.

Annons