Kalmar FF U19 vidare i Ligacupen

19 mars, 2015 |

Kalmar FF:s U19-lag slog Mjällby AIF i Ligacupens kvartsfinal med 3-0 (2-0)

Och man gjorde det efter en riktigt fin insats, i synnerhet i den första halvleken.

Matchen spelades på gräs i Loverslund och underlaget präglade matchens karaktär. Det blev fler närkamper, fler tempoväxlingar och bättre djupledsspel än vad det ofta blir på konstgräs och båda lagen tycktes tycka om förutsättningarna.

Kalmar FF tryckte gasen i botten från start och via en snabb återerövring av Måns Olström strax utanför Maif:s straffområde kunde Jesper Nilsén hitta ut till Anton Maikkula på högerkanten, vars inspel trycktes i mål av Jacob Johansson.
– Första målet var en riktig energikick för oss. Efter det hade vi bra kontroll på första halvlek och killarna var rappa, pigga och arbetsvilliga, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Måns Olström stänkte in 2-0 från distans efter drygt 20 minuter och Olström var matchens bästa spelare. Stark, påhittig och nyttig.

I andra halvlek tog sig MAIF in i matchen och jämnade ut spelet. KFF blev aningen räddhågset och försiktigt, men hemmalagets defensiv stod pall och om något ändå trängde igenom försvarslinjen agerade Elias Eriksson säkert i målet.

Med tre minuter kvar blev inhoppande Hampus Larsson frispelad av en annan inhoppare, Robin Clason, och punkterade matchen med sitt 3-0-mål.
– Jag gillar Maifs sätt att spela fotboll. Hårt, tufft, men också spelskickligt. Men ikväll matchade vi dem. Och i vissa avseenden var vi till och med bättre. Kollektivt gjorde vi en väldigt stark insats, säger Henrik Rydström.

Till helgen väntar kvartsfinal i Ligacupen och där kommer Lunds BK att svara för motståndet.