Kalmar FF ute ur cupen

20 augusti, 2014 |

Kristianstads FF blev för svåra för Kalmar FF

Kristianstad tog ledningen redan i den tredje spelminuten men kalmar FF svarade upp snabbt när Ludvig Öhman nickade in Söderqvists hörna i den åttonde minuten.

Resten av halvleken blev jämn men mållös.

I den andra halvleken mattades Kristianstad något och Kalmar FF hade flera chanser att avgöra matchen. I den 56:e minuten fick Cesar Santin ett jätteläge fri med Henrik Ohlsson i målet som dock svarade för en fin räddning. Fem minuter senare tog sig Söderqvist fram men hans chipp över Ohlsson tog i ribban.

I den 75:e kom en tilltrasslade situation framför Kristianstads mål och bollen letade sig fram till Söderqvist som med helt öppet mål träffade stolpen.

Mitt i pressen fick Kristianstads Daniel Nicklasson läge för ett distansskot som han förvaltade på bästa sätt och skruvade in i bortre krysset.

Kalmar lyckades inte spela sig fram till några heta kvitteringschanser och matchen slutade 2-1 med ett avancemang för Kristianstads FF.

Grattis till avancemanget Kristianstads FF och Lycka till i våren gruppspel!