Kalmar FF utökar samarbetet med Fryshuset

12 maj, 2022 | Nyhet

Kalmar FF har snabbt blivit en viktig samarbetspartner till Fryshuset, säger Per Sjölin Chef på Fryshuset i Småland & Öland. Vi har samsyn vad gäller ungdomar, utmaningar i samhället och de insatser som k

Kalmar FF inledde under fjolåret ett samarbete med Fryshuset där man tillsammans samlade in pengar för Barn till ensamma mammor. Nu fortsätter samarbetet med målsättningen att skapa bättre förutsättningar och hjälpa ungdomar i vårt samhälle.

Markus Rosenlund, Kalmar FF
– Vårt samarbete gör att vi på ett ännu bättre sätt kan nå ut till ungdomar och skapa möjligheter för en bra start i livet. Ett exempel är att Fryshuset driver två av kioskerna på våra hemmamatcher där ungdomarna skaffar sig en bra erfarenhet inför framtiden. Vi ser fram emot fortsättningen där vi kan hjälpas åt att göra bra saker för vårt samhälle i stort. 


Per Sjölin, Fryshuset
– Kalmar FF har snabbt blivit en viktig samarbetspartner till Fryshuset. Vi har samsyn vad gäller ungdomar, utmaningar i samhället och de insatser som krävs för en positiv förflyttning. Vi har flera verksamheter där vi och Kalmar FF redan hittat spännande synergier och samarbeten som skapar mervärde för våra unga. Att vi nu fått möjlighet att driva kiosker på arenan under hemmamatcherna är fantastiskt. Under året kommer ett 20-tal ungdomar i åldern 16-20 år att utbildas i köks- och serveringskunskaper i Fryshusets eget café för att sedan jobba vidare på arenan och då få nya erfarenheter och utöka sitt CV. En förflyttning som skapar bättre möjligheter till jobb i framtiden, vilket är en central tanke inom Fryshuset. Kalmar FF är en kreativ och framåtriktad partner där vi redan skissar på nya och fördjupade samarbeten. 2022 kommer att bli ett roligt år, med ett starkt lag.

Om Fryshuset
Fryshuset Småland & Öland är en del av Fryshuset som startade i Stockholm för snart 40 år sedan. Stiftelsen Fryshuset är en icke vinstdrivande stiftelse som är religiöst och politiskt oberoende och som bedriver ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige och även internationellt.

I Småland arbetar vi med samma metoder och värdegrund som Fryshuset som helhet, men utifrån landsortsperspektiv och våra lokala förutsättningar. Vi är ca 20 medarbetare placerade i Kalmar, Nybro, Torsås, Oskarshamn och Växjö – och driver bland annat verksamheter i form av mötesplatser/fritidsgårdar, Barn till ensamma mammor, Fryshusets Folkhögskola, Motorintresserad Ungdom, Barn till ensamma mammor och jobbcoachning. Vi samarbetar med kommuner, myndigheter och andra aktörer inom civilsamhället. Finansiering sker genom kommunalt stöd, skolpeng, fonder och företagssponsring.

Annons