Kalmar FF vidare till kvartsfinal i Gothia Tipselit Trophy

16 juli, 2015 |

Kalmar FF:s P 17-lag spelade i går den tredje och också sista gruppspelsmatchen i Gothia Cup

För motståndet stod Right to Dream, fjolårsmästarna från Ghana.

Kalmar FF:s P 17-lag spelade i går den tredje och också sista gruppspelsmatchen i Gothia Cup

För motståndet stod Right to Dream, fjolårsmästarna från Ghana.

Kalmar FF ledde gruppen på sex poäng och Right to Dream låg tvåa på fyra poäng. Gruppsegraren var automatiskt klar för kvartsfinalerna, tvåan fick invänta övriga gruppers resultat då det bara var två grupptvåor som tog sig vidare.
– Vi hade dock goda förutsättningar. Vår målskillnad var så pass bra att vi visste att vi antagligen skulle avancera även vid en förlust, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Matchen spelades på Hedens huvudplan och inramningen höll hög klass. Cirka 5-6000 personer på läktarna och med synnerligen högljudd ljudkuliss.

Right to Dreams tog direkt tag i taktpinnen och spelade rörligt och sevärt. När de tappade bollen försökte de sätta tonen genom väldigt aggressiv press. Och det fick effekt. KFF-spelarna blev försiktiga.
– Vi fick känna på hur det känns när ett lag kliver mot oss hela tiden och kommer in i pressen med fart. I svensk fotboll blir vi ofta avvaktande, men här gick man hela vägen in mot kroppen. Det var fint att se. Precis så ska vi spela. Synd bara att vi inte gjorde det utan att det var våra motståndare som gjorde det istället, säger Henrik Rydström.

Right to Dreams hade övertaget, men samtidigt, de gånger KFF vågade bryta sig ur sin förlamning, uppenbarade sig stora hål bakom Right to Dreams mittfält. Gabriel Tonsätter hade den största chansen, men från nära håll avslutade han rakt på målvakten. Och Svante Ingelsson avlossade skott strax utanför straffområdet tre gånger om, men med svagt resultat varje gång så i halvtid stod det 0-0.

Direkt efter paus vände en Right to Dream-spelare bort tre KFF-spelare i en enda mottagningen. Sedan var avslutningen av hög, hög klass. Och otagbart för Elias Eriksson i Kalmar FF-målet.

Målet tog Right to Dreams upp till toppen av tabellen och resten av matchen kontrollerade man tillställningen på ett bra sätt.
Kalmar FF fick stundom mer att säga till om, men det fanns en feghet i lagets agerande som gjorde att man inte vågade fylla på när lägena fanns. Därför skapade man knappt en enda farlighet efter paus.
– Det är det som stör mig mest. Att vi gjorde motståndet bättre än var det var. Vi måste börja förstå att vi i Kalmar FF är bra. Kliver man ut på en plan och bär en röd KFF-tröja betyder det något. Vi ska aldrig vara rädd för några motståndare. Vi ska vara stolta över den klass vi själva besitter och alltid, alltid vilja visa upp den. Men i dag gav vi oss själva inte ens chansen, säger Rydström och fortsätter:
– Det som hände var att vi blev tagna av stunden. Och tappade grunderna. Vilket fick till följd att vi gjorde misstag som vi sällan annars gör. Vände ryggen till när motståndarna skottfintade, slog bort passningar trots att vi inte var under press och så vidare. Men som sagt, jag tror spelarna lärde sig mycket.

Matchen slutade 1-0 till Right to Dreams. Kalmar FF gick dock vidare, som bästa tvåa.

I dag (torsdag) väntar kvartsfinal på Heden, mot Falkenbergs FF.

Annons