KFF-duo från start i svensk förlustmatch

19 september, 2013 |

John Håkansson och Adam Hellborg spelade från start i P15/98-landslaget som föll mot Norge

Det svenska P15/98-landslaget är i Norge för att spela en dubbellandskamp mot hemmanationen. I tisdag blev det förlust med 2-1 i Askim och i kväll fick det unga blågula landslaget inkassera en ny förlust efter 2-0 i Halden.

I den svenska startelvan fanns två spelare från Kalmar FF uttagna. Målvakten John Håkansson, som satt på bänken i tisdags, fick chansen mellan stolparna men fick tyvärr lämna planen redan efter 35 minuter efter en smäll mot huvudet. Rapporterna från Norge säger att det inte ska vara något allvarligt med Håkansson.

Adam Hellborg spelade 62 minuter som innermittfältare i en svensk 4-3-3-formation.

Den norska segern var helt välförtjänt och hemmanationen kunde mycket väl ha gjort fler mål i matchen. Det unga svenska landslaget har därmed mycket att förbättra framöver.

Landskamperna mot Norge var P15/98-landslagets sista för detta premiärår. Seger mot Finland (4-3) följdes av tre förluster.
Årskullen samlas till läger på Bosön i mitten av december, nästa år väntar ”allvaret” i form av Nordisk Pojkturnering och därefter EM-kval 1.