KFF-duo till semifinal i U17-VM

1 november, 2013 |

Kalmar FF-spelarna Johan och Sebastian Ramhorn kan blicka fram emot semifinal i U17-VM

Framgångar fortsätter för Sveriges P17/96-landslaget i U17-VM. I eftermiddag tog sig laget till semifinal efter att ha vänt underläge mot Honduras till seger 2-1. Svenska målskyttar: Erdal Rakip (Malmö FF) och Valmar Berisha (Halmstads BK).

Kalmar FF-spelarna Johan och Sebastian Ramhorn fanns med i den svenska startelvan och spelade ytterbackar i en 4-4-2-formation. Båda spelade hela matchen på ett förtjänstfullt sätt.

Honduras hade med sig en 1-0-ledning in till pausvilan efter ett mål som föll i den 37:e minuten. Sverige kvitterade i den 68:e minuten genom Erdal Rakip och segermålet kom i den 74:e minuten när Valmar Berisha stod för matchens delikatess genom ett klackmål.

Sverige är därmed klart för semifinal på tisdag, motståndare blir Nigeria eller Uruguay som möts imorgon lördag. Därefter spelas final alternativt bronsmatch den 8/11.