KFF-matcher visas på kommunens äldreboenden

28 maj, 2021 | Nyhet

Under fjolåret inleddes ett samarbete med alla äldreboenden i Kalmar där det genomförts digitala aktiviteter under pandemin. Bland annat gjordes ett quiz där Nanne Bergstrand ställde kluriga frågor om KFF-historien. Det har även genomförts en KFF-fika där föreningen överraskat alla boenden och kört ut tårtor tillsammans med Kalmar Energi.

Idag blev det klart med nästa satsning där Kalmar FF nu möjliggör för kommunens äldreboenden att visa samtliga Kalmar FF-matcher i Allsvenskan under 2021.

Markus Rosenlund, klubbchef Kalmar FF
– Det känns bra att hjälpa till med ytterligare ett initiativ för att hjälpa våra äldreboenden som haft det tufft under pandemin. Vi tror att det blir ett härligt inslag att visa alla Kalmar FF-matcher i Allsvenskan med den gemenskap och glädje det skapar. Utöver själva matcherna kommer vi även bidra med ett KFF-quiz som samtliga äldreboenden kan göra tillsammans på matchdagar och tävla mot varandra. Givetvis blir det även fina rödvita priser i potten. Första matchen som visas blir den 12 juli mot BK Häcken.

Mattias Ask, Chef för omsorgsförvaltningen
– Vi är väldigt glada för samarbetet med Kalmar FF. Förra årets KFF-aktiviteter mottogs väldigt positivt på vård- och omsorgsboendena. Att vi nu kan ta nästa steg i samarbetet med ännu fler aktiviteter och kan visa årets Kalmar FF-matcher för alla omsorgstagare på kommunens vård- och omsorgsboenden känns väldigt glädjande.

Annons