KFF-trio från start i EM-kvalöppning

19 oktober, 2013 |

Filip Sachpekids, Anton Maikkula och Giga Chkheidze fick en bra start i EM-kval 1 i Litauen

Kalmar FF:s Filip Sachpekidis, Anton Maikkula och Giga Chkheidze är iväg på landslagsuppdrag med P16/97-landslaget i Litauen för att spela EM-kval 1. På lördagskvällen spelade laget öppningsmatchen mot värdnationen och det blev svensk seger med 3-0, efter 2-0 i halvtid.

Samtliga tre Kalmar FF-spelade fanns med i den svenska startelvan och den svenska förbundskaptenen Magnus Wikman gav extra beröm till Filip Sachpekidis efter matchen. Sachpekidis låg bakom 1-0-målet som Tshutshu Wa Tshakasua (Gefle IF FF) satte efter drygt en halvtimme. Love Reuterswärd (IF Brommapojkarna) ordnade 2-0 bara några minuter senare innan Tshutshu Wa Tshakasua gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 3-0 sju minuter före full tid.

Anton Maikkula spelade hela matchen som högerback och Giga Chkheidze som vänsterback. Filip Sachpekidis spelade 77 minuter som vänstermittfältare innan han i den 77:e minuter klev av till förmån för Oscar Iglicar Berntsson (IF Elfsborg).

Italien besegrade Ukraina med 2-1 tidigare på lördagen. Sveriges möte med Ukraina på måndag blir därmed en riktig nyckelmatch för gruppen.