TV: Tack för allt Viktor!

Efter mer än 300 matcher i Kalmar FF-tröjan meddelar idag Viktor Elm att han avslutar karriären efter säsongen 2020.

Viktor Elm
– Det Kalmar FF har betytt och betyder för mig gör det här beslutet väldigt känslosamt. Samtidigt som jag skulle vilja känna stoltheten att dra på mig matchtröjan och spela för KFF för resten av livet så vet jag att det inte kommer vara möjligt. Min kropp har gett allt i så många år och med ett sargat knä som inte vill samarbeta längre, så tar denna fantastiska fotbollsresa slut efter säsongen. Jag är evigt tacksam för det jag och min familj har fått vara med om och de framgångar man nått och de vänner man fått är givetvis något man alltid bär med sig. Men, först ska jag se till att göra precis allt jag kan för att få knät dugligt igen så att jag kan bidra på bästa sätt till att hålla KFF kvar i Allsvenskan! Tack för allt!


Inför säsongen 2006 värvades Viktor Elm till Kalmar FF då han anslöt från Falkenbergs FF. Under sin debutsäsong stod han för fem mål och var en start bidragande orsak till att laget placerade sig på en femteplats i tabellen. Succén fortsatte och första säsongen följdes upp av ytterligare fyra allsvenska mål under 2007 och en andraplats i tabellen. 2008 kom sedan det definitiva genombrottet när han stod för femton allsvenska mål och var starkt bidragande till att det allsvenska guldet hamnade i Kalmar. Samma år blev han även utnämnd till årets mittfältare i Sverige och blev uttagen till det svenska landslaget.

Under hösten 2008 belönades han med ett proffskontrakt utomlands i holländska SC Heereenveen och lämnade Kalmar FF i januari 2009. Efter mer än sex år utomlands, där han även representerat AZ Alkmaar, blev det klart med en comeback till Kalmar FF, med ett fyraårskontrakt, den 30 mars 2015.

Under Viktors tid i Kalmar FF har han varit med och vunnit Allsvenskan 2008 och Svenska Cupen 2007. Totalt har det hittills blivit 316 matcher i Kalmar FF-tröjan, därav 227 i allsvenskan. På dessa matcher har han stått för 40 allsvenska mål vilket han är tvåa med, genom tiderna, efter Johnny Erlandsson på 61.

Tack för allt Viktor!

Föreningen kommer återkomma med mer information längre fram om en större avtackning för Viktor Elm efter säsongen.

4 år sedan | TV