KFF vände och vann mot NK Osijek

19 juli, 2012 |

Kalmar FF besegrade NK Osijek med 3-1 i kvalet till UEFA Europa League

Kalmar FF besegrade Clifinville FC med sammanlagt 4-1 i den första kvalrundan till UEFA Europa League. På torsdagskvällen inleddes den andra kvalrundan och för Kalmar FF väntade bortamatch och det första av två möten NK Osijek från Kroatien.

Efter en darrig inledning med ett tidigt underläge som följd vände Kalmar FF matchen till seger 3-1 på Gradski vrt i Osijek. Kvällens målskyttar var Daniel Mendes, Abiola Dauda och Archford Gutu.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen när Ivan Miličević kunde peta in 1-0 i den 5:e minuten. Men KFF skulle resa sig och i den 34:e minuten kunde Daniel Mendes kvittera till 1-1. Efter en fint inspel av Emin Nouri kunde Mendes på halvvolley placera in bollen vid bortre stolpen. Ett resultate som stod sig halvleken ut.

Till den andra halvleken gjorde Nanne Bergstrand två stycken byten. Ut gick Markus Thorbjörnsson och Papa Diouf och in kom Archford Gutu och Erik Israelsson. Hemmalaget inledde andra havleken bra och skapade ett visst tryck mot Etrit Berisha som gjorde en klart godkänd insats mellan stolparna. Efter drygt en timmes spel fick publiken på Gradski vrt se matchen vända till KFF:s fördel. Detta sedan hemmalagets Marko Lešković blivit utvisad efter två gula kort.

Fem minuter senare stod det 1-3 på ljustavlan och snacka om lyckominuter. I den 63 minuten ordnade Abiola Dauda 1-2 efter att ha skjutit ett lågt skott till vänster om hemmamålvakten. Två minuter senare var det dags igen när inhopparen Archford Gutu avlossat ett skott som målvakten släppte in mellan benen.

Efter målet kontrollerade KFF händelserna ute på plan och hemmelaget hade förtvivlat svårt att skapa något i chansväg.

Med kvällens resultat har KFF skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen om en vecka på Guldfågeln Arena.

Nanne Bergstrand efter matchen:
– Givetvis ett bra resultat mot en svår motståndare och det var positivt att vi återigen kunde hämta upp ett underläge. Vi förlorade dock lite för många dueller i vårt egna straffområde, men samtidigt var Osijek bra offensivt. Man fördärvar samtidigt lite för sig själva i och med utvisningen i andra halvlek och det kunde vi utnyttja på ett bra sätt. Men det är bara en halvlek spelad ännu och ny match nästa vecka.