Klartecken för Fredriksskans som tillfällig reservarena

13 juni, 2020 | Nyhet

Nu står det klart att Kalmar FF erhåller dispens för att använda Fredriksskans som tillfällig reservarena till den allsvenska matchen mot Helsingborgs IF den 18 juni. 

Anledningen till flytten är den pågående installationen av hybridgräs på Guldfågeln Arena som har slutbesiktning den 26 juni 2020. Kalmar FF:s ordinarie reservarena är Myresjöhus Arena i Växjö men då matchen ska genomföras utan publik och onödigt resande undanbedes har man ansökt om tillfällig dispens för att få genomföra matchen på Fredriksskans i Kalmar.

Vid besiktningen gjordes bedömningen att samtliga arenakrav i Allsvenskan, för att tillfälligt kunna genomföra en match som spelas utan publik, uppfylls förutom att det på en del av arenan saknas staket/stängel. Detta kommer åtgärdas av Kalmar FF tills på torsdag vilket gör kraven uppfylls för att kunna arrangera torsdagens match på Fredriksskans. 

Lucas Nilsson, klubbchef Kalmar FF
– Det blir en unik match att det ännu en gång spelas allsvensk fotboll på klassiska Fredriksskans. Det känns också logiskt att spela hemmapremiären just där efter den nystarten vi alla i föreningen fått göra efter förra året. Att spela på Fredriksskans lyfter fram föreningens historia, själ och hjärta i staden Kalmar. Otroligt ledsamt bara att våra supportrar inte kan se matchen live men vi hoppas många stöttar oss ändå. Jag vill även passa på att lyfta fram Kalmar kommun som har gjort ett fantastiskt jobb med att få arenan i bra skick inför matchen. Planen håller hög allsvensk klass.

Annons