Klassmål av ”Pärlan” vände inte matchen

3 oktober, 2014 |

HIF kunde trots en fin reducering av Pär Ericsson och en riktigt bra andra halvlek vinna med 4-1

Kalmar FF inledde bra med fint spel i kvällens match på Olympia. Men efter drygt åtta spelade minuter hände något och HIF tog över kommandot.

I den nionde spelminuten kunde Emil Krafth stöta in en retur från Söderberg som bröt ett inspel från vänster. Knappt fem minuter senare spelade Accam in till Dahlberg som tryckte in bollen intill Söderbergs vänstra stolprot.

Länge såg det riktigt mörkt ut men innan halvleken var slut kom reduceringen. Markus Thorbjörnsson skickade in bollen till Pär Ericsson som tog ner bollen på bröstet och klippte till en volley som var helt otagbar för Pär hansson i HIF-kassen. Ett riktigt klassmål av Pär!

Andra halvlek gick spelmässigt till Kalmar FF. Man hade total kontroll och för HIF:s del dröjde det 20 minuter innan man ens kom upp i ett anfall. KFF radade upp kvitteringschanser framför allt runt minut 50-60. I den 54:e skickade Nouri in bollen till Papa som nickade utanför, fyra minuter senare var det Solheim som serverade Nouri vars avslut gick utanför. Minuten därefter avslutade Tobias Eriksson, även han utanför och i den 60:e laddade Romario bössan men siktet var inte inställt.

Kvitteringen kom i den 66:e minuten när Papa Diouf forcerade in bollen efter en hörna, domare Pandzic hittade dock något som inte var ok och målet dömdes bort. I stället kunde HIF ur tomma intet göra 3-1 i den 68:e när Victor Palsson tryckte in bollen.

Alvaro Santos, som gjorde sin sista match i HIF, blev stor matchhjälte när han delikat spelade fram Arnór Smárason som fastställde slutresultatet till 4-1 på övertid.