Klubbchefen har ordet

6 november, 2020 | Nyhet

Veckan har återigen handlat mycket om Covid-19 och den ökade spridningen i samhället. Det började med att vi tog beslutet att stänga ner Kalmar FF:s ytor för besökare på Guldfågeln Arena. Detta var en ren försiktighetsåtgärd då vi ser att spridningen i samhället ökar. Med facit i hand var detta ett klokt beslut då vi under tisdagskvällen fick ett bekräftat fall i vår akademi.

Den ökade spridningen i Sverige har medfört att flera regioner fått hårdare restriktioner vilket har gjort att flera av våra kollegor inte får ta in 300 personer på läktarna. Vi ser även i vår region att antalet smittade ökar och på den lokala presskonferensen flaggades det för att det kan bli hårdare direktiv framöver. Vi fortsätter att följa utvecklingen och har en ständig dialog med det lokala smittskyddet. Vår nästa hemmamatch är mot Djurgården den 22 november och vår förhoppning är fortfarande att kunna ta emot 300 personer till denna match. Mer information kommer inom kort hur fördelningen av biljetter kommer gå till.

I veckan fortsatte vi även vårt arbete med högläsning ute bland skolorna kopplat till vår samhällssatsning Kalmar FF med hjärtat. Alla barn ska få en bra start i livet och en viktig del är att kunna läsa. Denna veckan var det Vasaskolans tur och Istället för ett besök på plats valde vi att ställa om och köra det digitalt. Alexander Ahl-Holmström högläste via länk för årskurs 1 och efteråt fick barnen möjlighet att ställa frågor.

Vi ser vårt samhällsengagemang som en prioriterad insats.Under 2021 kommer vi utveckla satsningen till att täcka större delar av samhället där vi kan vara med och göra skillnad, allt från barn till unga vuxna och äldre.

Nu på söndag är det dags för en ny viktig match där Örebro SK står för motståndet på Behrn Arena. Vi alla är taggade till 100% för att göra en bra insats!

Sist men inte minst kommer fars dag till helgen och vi kan erbjuda alla supportrar ett sätt att uppmärksamma alla pappor på ett enkelt sätt. Köp en bukett via denna länken, få 10% på köpet och var med och stötta Kalmar FF ekonomiskt. Skicka en blomma så förmedlar ni en känsla till mottagaren.

Förutom Fars dag vill jag även be er att hjälpa oss i Unibets tävling Hemmaklubben där 20 miljoner ska fördelas mellan klubbarna. På söndag stänger röstningen och varenda röst är otroligt viktig för hur fördelningen slutar. Via denna länken ser du hur du går tillväga för att lägga din röst och stötta Kalmar FF. Tack alla ni som stöttar oss!

Rödvita hälsningar
Markus Rosenlund
Klubbchef Kalmar FF

Kalmar FF:s klubbchef Markus Rosenlund
Annons