Kommentarer efter lottningen

22 juni, 2009 |

Hemsidan följde upp dagens lottning med några kommentarer från spelare och ledare i Kalmar FF

Hemsidan följde upp dagens lottning med några kommentarer från spelare och ledare i Kalmar FF

– På pappret en av de svåraste motståndarna vi kunde fått av de oseedade lagen. Sen hur det är i verkligenheten är för tidigt att säga. Vi har i dagsläget ingen bild av Debrecen utan det är något vi får skaffa oss fram till de här matcherna. Förhoppningsvis får jag även möjlighet att titta på laget vid något tillfälle.
(Nanne Bergstrand, tränare)

– Ska erkänna att jag inte vet så mycket om laget. Ser man på de andra lagen så låter ungerska mästarna som en tuff motståndare. Jag vet inte om det är en fördel att börja med en bortamatch. Det är två matcher som ska spelas och vi ska göra vårt bästa. 
(Tobias Eriksson)

– Sportsligt sett en tuff lottning. Ser man det geografiskt så var det bra lottning för oss. Tittar man runt på de andra lagen lagen så var nog Debracen det bästa oseedade laget. Man har vunnit den inhemska ligan fyra gånger under de fem senaste åren och dessutom gjort bra ifrån sig tidigare i dessa sammanhang. Ungersk fotboll ska man ta på allvar. Att vi nu börjar med bortamatch ser jag som en liten fördel. Man lär känna laget till hemmamatchen samtidigt som ett bra resultat där nere kan bli avgörande i slutänden. 
(Ola Ragnarsson, lagledare)

– För tillfället vet jag inte så mycket om laget. Det jag främst tänker på är att deras serie inte har startat och även om vi har serieuppehåll nu så ska vi vara bättre förberedda. Men vi måste undersöka mer och inte minst skaffa fram all nödvändigt information om motståndet. Annars ser jag det positivt att vi börjar med bortamatch.
(Giles Stile, assisterande tränare)

– Det känns oerhört svårbedömt. Alla jag pratat med säger att det är en relativt tuff lottning, så jag får väl lita på dem. I dessa sammanhang har vi märkt att det är stor skillnad på hemma och bortamatcherna och att de ofta ser rätt annorlunda ut. Av ren tradition och det man känner till om östeuropeisk fotboll är att man gillar att hålla boll och vara bollförande. Oftast blir än mer tydligare på sin hemmaplan. Samtidigt är vi är inte helt oävna att spela försvarsspel och ligga och vänta så det kan nog fungera bra för oss. Fast hade vi börjat hemma så hade jag sagt att det också var bra.
(Henrik Rydström) 

– En bra motståndare med tanke på att det finns goda chanser till att sälja in tv rättigheterna. Jag tror det hade varit betydligt svårare om vi hade lottats mot något lag från de andra mindre länderna. Förhoppningsvis kan vi även få in mer pengar på arenareklamen mot ett lag som Debracen. Sett ur dessa perspektiv ser jag det som en bra lottning. När det gäller publiktilltrömningen så kan man nog jämföra det med våra tidigare europamatcher, jag hoppas och tror på 3000-4000 åskådare på Fredriksskans.
(Staffan Roth, marknadschef)

Annons