Krönika

3 november, 2009 |

Nej, det blev inget nytt SM guld i fotboll till Kalmar FF 2009 även om man var med i kampen om den ädlaste medaljen fram till att det återstod endast tre omgångar, men det blev för femte året i rad en placering bland de fem bästa lagen och därmed en mycket hedrande bronspeng till föreningen och återigen spel i de Europeiska cuperna.

Nej, det blev inget nytt SM guld i fotboll till Kalmar FF 2009 även om man var med i kampen om den ädlaste medaljen fram till att det återstod endast tre omgångar, men det blev för femte året i rad en placering bland de fem bästa lagen och därmed en mycket hedrande bronspeng till föreningen och återigen spel i de Europeiska cuperna.

Detta trots att flera av de tongivande spelarna i förra årets guldtrupp lämnat föreningen för uppdrag hos proffsklubbarna ute i Europa. Å andra sidan har vi fått se och uppleva nya spelare som tagit plats och som visat att de vill vara med i startelvan.

När vi resonera om framgångarna i föreningen så mäter vi dem oftast i hur vårt A lag klarat sig och det är väl på sitt sätt naturligt men det speglar långt ifrån hela sanningen. Visst är det viktigt att det går bra för A-laget men man får ändå inte glömma bort hur föreningens övriga lag – U 21, tipselit och alla våra ungdomslag – placerat sig. Det är därför roligt att detta år bl.a. kunna peka på stora framgångar för många av de övriga lagen. U 21 vann den grundserier de spelade i och i det nationella slutspelet gick laget ända fram till semifinalen där dock Halmstads BK blev för svåra.

Tipselit vann också sin serie och i sitt nationella slutspel gick man fram till kvartsfinalen där man föll borta mot Vasalund från Stockholm.

Ett av ungdomslagen blev Smålandsmästare genom att i finalspelet besegra Öster från Växjö i en match som spelades hemma på Fredriksskans. 

Ser man då till Kalmar FF:s alla laginsatser detta år så kan man bara notera att det för föreningen i sin helhet har varit ett mycket framgångsrikt fotbollsår sett från de sportsliga resultaten.

När det nu är dags för styrelsen och ledarena att sammanfatta intrycken från 2009 så bör man kunna lägga detta år till handlingarna som ännu ett framgångsrikt fotbollsår. Det innebär givetvis inte att man kan slå sig till ro och tro att dessa framgångar återskapas med någon form av automatik kommande fotbollsår utan nu gäller det att se till att nya och löftesrika spelar knyts till truppen, att de ungdomar som nu knackar på dörren till A-truppen eller till spetsgruppen ges utrymme att konkurrera på samma villkor som de etablerade spelarna.

Till de sportliga och fotbollsmässiga framgångarna måste ju också noteras att det nu är klart att påbörja bygget av en ny fotbollsarena i Kalmar. Efter mycket vånda, omfattande ekonomiska analyser och inte minst alla besvär mot den kommunala borgen för byggandet är vi nu ändå framme vid att snart sätta spaden i marken och på ett påtagligt sätt visa att det ändå till slut blev en ny fotbollsarena även i Kalmar. Förhoppningen vad gäller arenan är att alla parter – för eller emot – nu orka vara så storsinta att man nu samfällt ställer upp för den nya arenan och även orka inse att vi som älskar fotboll nu får glädjas åt en ny och moderna arena där vi med intresse kan bese värdens störta sport, nämligen fotbollen.

Som sagt fotbollsvänner i Kalmar, i vart fall alla ni i tusental som älskar Kalmar FF, det blev inget guld i år men det blev ändå stora framgångar för Kalmar FF och även om vi inte fick inta Stortorget och ropa ut vår glädje över ett guld, så låt oss dock med raka ryggar och stort mått av stolthet hylla alla våra röd/vita fotbollsspelare och deras fantastiska ledare för de insatser de genomfört och de glädjestunder de låtit oss få uppleva detta fotbollsåret 2009, och handen på hjärtat alla härliga FF fans, en bronsmedalj är inget att skämmas över.

Annons