Krönika från Pinatar del 3: ”Inte ett öga torrt när kören sjöng högt och tydligt”

1 februari, 2024 | Nyhet

Fotbollsfabriken i Spanien maler på. Som jag nämnt innan är tempot här nere uppskruvat och ambitionerna höga, konsekvensen blir såklart slitna knoppar och kroppar. Gårdagens poddinspelning med studio Pinatar tillbringades inne i Luddes och Idas massagerum och kön för att rätta till spelarnas höfter och leder med hårda tag och nålar var lång. Behandlingarna såg och kändes smärtsamma men som någon av di äldre spelarna sa, har man väl börjat gå hit så slutar man aldrig. Lite som Sjöstedts frisörsalong kanske?

Dock ska understrykas att ingen har skadat sig under lägret vilket såklart är guldstjärna till fysteamet som fortsätter få beröm av spelarna. Men nu tycker jag mig se att även ledarstaben börjar känna av de intensiva dagarna här nere. På fredag är det match och för att ladda om batterierna till dess blev målet med dagens lugna träningspass glädje och lek. Jensen delade in gänget i fyra lag baserat på ålder i nedstigande led, det skulle bli tävling. Och vår danska chefstränare fick önskad effekt direkt. Jag vet inte om jag hann räkna till tio innan vinnarskallarna vaknade till liv men samtidigt sjönk samtliga axlar ner och det skrattades och trixades inne på Pinatar Arenas perfekt klippta mörkgröna matta. Och vem vann? Vad är det man brukar säga, gammal är äldst? Förlorarna fick som straff sjunga för dom äldre under kvällens middag. Det blev Backstreets Boys blytunga I want it that way. Inte ett öga torrt när den välkammade kören sjöng både högt och… tydligt.

Allsången finns att se och lyssna på  i våra sociala medier.

Under eftermiddagen hade laget möte med spelarföreningen som kortfattat kan beskrivas som spelarnas egna fackförening och som tecknar kollektivavtalet för fotbollsspelare i Sverige. Utan att veta vad som sas på det mötet så känns det sunt att spelarna har tillgång till en organisation som står på deras sida.

I eftermiddag har man betat av ytterligare ett teoripass och nu är dagens program slut, jag är rätt övertygad om att kortlekarna redan åkt fram.

Förutom spelare, ledare och spanjorer i badrock så dyker en och annan agent upp i hotellobbyn för att och kolla läget med sina spelare och kanske nätverka lite extra med någon sportchef. Hur man ser att det är en agent är lite svårt men ett tips är att kolla extra noga efter ett par snabba skor, en louis vuittonväska och en snabb bil. Hoppas få till en podd i veckan med bröderna Elms gamla rådgivare Patrick Mörk som bor här i krokarna, känns som han har en och en annan kul transferstory i bagaget!

Over and out från Pinatar

Martin Bergvall Nilsson 
Speaker

Annons