”Kul att det är tätt mellan matcherna”

25 februari, 2019 | Okategoriserade

Imorgon, tisdag, tar Kalmar FF emot Mjälllby AIF på Gasten kl.17.00. KFF:s tränare Magnus Pehrsson ser fram emot ytterligare en bra värdemätare där man kan spinna vidare på prestationen från i måndags där det fanns många bra delar att ta med sig. 

Imorgon, tisdag, tar Kalmar FF emot Mjälllby AIF på Gasten kl.17.00. KFF:s tränare Magnus Pehrsson ser fram emot ytterligare en bra värdemätare där man kan spinna vidare på prestationen från i måndags där det fanns många bra delar att ta med sig. 

– Det är kul att det är tätt med matcher. Vi hade en längre genomgång idag där vi gick igenom vilka delar som var bra i måndags och vilka saker vi behöver förbättra. Där känns det skönt att vi inte behöver vänta längre än tills imorgon för att se om vi kan omvända de sakerna vi pratat om till realitet, säger Magnus Pehrsson. 

Mot Helsingborg i måndags fick vi se totalt 21 spelare visa upp sig och det kommer bli en liknande typ av matchning imorgon mot Mjällby.

– Papa Diouf, Viktor Elm och Rasmus Elm spelade lite längre än övriga i måndags och kommer vila under morgondagen. Annars är övriga spelare med där det blir ett antal byten i paus. Sedan kommer vissa spela lite mer. Vilka det blir får vi se. 

Tisdagens motståndare Mjällby AIF kommer, under fjolårssäsongen, från serieseger i division 1 där man vann med hela 12 poängs marginal ner till andraplatsen. Under försäsongen har man sedan inlett med två segrar, två oavjorda och en förlust. 

– De gjorde en stark säsong förra året och har bland annat förstärkt med några talangfulla spelare från Malmö FF. Det är ett lag som organiserar sig i 4-2-3-1 vilket vi stött på vid ett antal tillfällen i år. Man kan även säga att det är ett lag som vill spela fotboll nerifrån och har många skickliga spelare med en blandning av rutinerade och yngre spelare.  Det blir en bra utmaning för oss.

Första halvlek mot Helsingborg var förmodligen Kalmar FF:s bästa prestation hittills i år. Men precis som alltid finns det saker laget vill förbättra ytterligare och som man har pratat om inför matchen.

– Det var detaljer i vårt försvarsspel som vi vill ska bli ännu tydligare och bättre. Tex. hur vi pressar och när vi pressar. Det måste bli en bättre tydlighet i det och vem som gör vad. Gällande omställningsspelet gör vi det bra I båda riktningar och där känner jag att vi är på rätt väg.  Det handlar mycket om ha rätt attityd och att det går snabbt när vi ställer om. Vi ska löpa snabbt och vi ska göra det tillsammans. Jag tycker det fungerat bra hittills och det ska bli spännande att se ifall vi kan fortsätta på det spåret, avslutar Magnus Pehrsson. 

Truppen mot Mjällby AIF
Lucas Hägg-Johansson
Hampus Strömgren
Johan Stenmark
Emin Nouri
Fidan Aliti
Hampus Svensson
Albin Olsson
Viktor Agardius
Chima Akas
Piotr Johansson
Adam Hellborg
Henrik Löfkvist
Carl Gustafsson
Herman Hallberg
Mahmoud Eid
Isak Magnusson
Romario
York Rafael
Måns Söderqvist
Adrian Edqvist
Edvin Crona
Johan Arvidsson

Saknas under söndagens match
Chidiebere Nwakali (Vilar)
Rasmus Elm (Vilar)
Papa Diouf (Vilar)
Viktor Elm (Vilar)
Alexander Ahl Holmström (Vilar) 
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Filip Sachpekidis (Baksida lår)
Rafinha (Ljumskproblem)
Nils Fröling (Sjuk)
Olle Lindqvist (Höft) 

Kalmar FF- Mjällby AIF
Tisdag, 26 februari kl.17.00
Gasten IP
TV-sändning: Barometern.se

Annons