La Manga Cup 2

11 februari, 2011 |

 På lördag reser a-truppen till La Manga för årets första försäsongsläger 

 På lördag reser a-truppen till La Manga för årets första försäsongsläger 

I morgon lördag reser a-truppen till den spanska solkusten för årets första försäsongsläger i La Manga. Klockan 06:30 kliver 25 spelare (Besnik Rrustemaj och Måns Söderqvist från spetsgruppen) och 7 ledare på bussen upp mot Stockholm och Arlanda för att klockan 14:00 sätta sig på flyget med destination Alicante. Kalmar FF beräknas landa i Spanien klockan 18:00 och sedan väntar en timmes bussresa till anläggningen i La Manga. Hampus Bohman, som redan nu är i La Manga med P19/92-landslaget, ansluter direkt till truppen.  

Årets första försäsongsläger blir ett matchläger och förutom traditionell träning kommer Kalmar FF att deltaga i turneringen La Manga Cup 2. En turnering som startar på måndag i nästa vecka och avslutas veckan därpå. Totalt kommer åtta lag göra upp i La Manga Cup 2 och Kalmar FF blir enda svenska representant i turneringen. Från Norge kommer Strømsgodset, IK Start, Viking FK och Odd Grenland BK. FC Midtjylland, Randers FC och Esbjerg FB ansluter från Danmark. 

Kalmar FF inleder måndagen den 14 februari klockan 15:00 med match mot norska IK Start som den gångna säsongen slutade åtta i Tippeligan. Samma dag spelas mötet Strømsgodset – Esbjerg FB. Dagen efter väntar matcherna Randers FC – Odd Grenland och Viking FK – FC Midtjylland. 

På torsdagen ställs vinnarna och förlorarna i respektive matcher mot varandra och sedan rullar det vidare med semifinaler och finaler fram till och med tisdagen den 22 februari. Alla lag i gruppen är garanterad minst tre matcher. 

– Vi tror och har en förhoppning att samtliga, förutom Daryl Smylie, ska kunna vara igång med träning och matcher under tiden i La Manga. För Daryls del löper rehabiliteringen på som planerat och förhoppningsvis kan han vara tillbaka igen till sommaren, berättar KFF:s lagledare Ola Ragnarsson.

Hemsidan kommer tyvärr inte att finnas på plats för rapportering från årets träningsläger men matcherna i La Manga kan du följa live via norska TV2 och deras Webb-TV Sumo.

Förutom det två veckor långa matchlägret i Spanien så kommer a-truppen att åka på ytterligare ett läger till Turkiet i mitten på mars. Under perioden 9-16 mars kommer truppen att befinna sig i den lilla turkiska byn Belek för ett mer vanligt träningsläger. Även den allsvenska kollegan AIK kommer att befinna sig på samma ort och en träningsmatch mellan lagen är planerad under veckan.

– Som det ser ut kommer vi möta AIK antingen på lördagen eller söndagen. Till lägret i Turkiet kommer även samtliga spelare från spetsgruppen att följa med, säger Ola Ragnarsson.

Sedan tidigare har Kalmar FF bokat in en träningsmatch mot den allsvenska nykomlingen IFK Norrköping. En match som är planerad till torsdagen den 17 mars på Idrottsparken i Norrköping. Det innebär att Kalmar FF flyger direkt från Turkiet till Stockholm för åka sedan åka vidare och övernatta i Norrköping inför matchen dagen efter. 

Annons