Landslagsmeriterat nyförvärv

14 november, 2011 |

Kalmar FF har gjort klart med den 24-årige anfallaren Jonathan McDonald från Costa Rica

Kalmar FF har gjort klart med den 24-årige anfallaren Jonathan McDonald från Costa Rica

Den landslagsmeriterade McDonald har under 2011 spelat för den costaricanska toppklubben Alajuelense.
 
– Jonathan är den mest spännande forwarden i den inhemska ligan i Costa Rica. Han är rörlig och aggressiv och passar väl in det sätt vi vill spela anfallsspel. Jonathan kan spela både central forward och ytterforward och har egenskapen att ofta gå rakt på mål och komma till avslutsposition, säger Svante Samuelsson.
 
Jonathan har hunnit med en hel del framträdanden i det costaricanska landslaget där han spelat sju matcher för U20, sex för U23 och en A-landskamp.
 
Svante Samuelsson och scoutingansvarige Kjell Nyberg var nyligen i Mexico och träffade McDonald och såg honom spela för Costa Rica i de panamerikanska mästerskapen.
 
Kalmar FF har skrivit ett 3-årskontrakt med McDonald som börjar träna med Kalmar FF när träningen startar i början av januari.

– Jag har alltid velat komma till Europa och spela, och Sverige och Kalmar FF känns som ett väldigt spännande steg i min karriär. Det fysiska spelet i Allsvenskan kommer att passa mig, säger McDonald.

Jonathan har även försökt bekanta sig med sin nya omgivning hemifrån Costa Rica, Ja jag har sett den nya arenan på internet och den ser väldigt fin ut. Dessutom har jag varit inne på Kalmar FF:s hemsida och tittat på spelarna i truppen, avslutar Jonathan.

Annons