Lars Sætra klar för Kalmar FF

31 mars, 2021 | Nyhet

Idag blev det klart att mittbacken Lars Sætra blir Kalmar FF:s sjätte nyförvärv inför säsongen. Han ansluter närmast från norska Tromsö IL där han varit en viktig spelare i deras återtåg till Eliteserien.

Lars inledde sin karriär i norska Strömsgodset där det blev debut vid 18 års ålder i högstaligan. Efter fyra år valde han att ta steget över till svensk fotboll och representerade Hammarby IF mellan åren 2014-2016. I början av 2017 köptes han loss av kinesiska Baoding Rongda. De tre senaste säsongerna har han spenderat i Strömsgodset och Tromsö IL där det blivit spel i Eliteserien och OBOS-ligaen.

Lars Sætra
– Det känns väldigt bra att komma till Kalmar FF. Jag trivdes bra under min senaste tid i Sverige och ser fram emot att få köra igång säsongen. Den tidigare KFF-spelaren Lars Cramer är en god vän till mig och jag hälsade på honom i Kalmar under hans tid i föreningen. Då fick jag ett väldigt bra intryck och det verkar vara en fin stad som jag kommer till. Det har varit ett bra år under den gångna säsongen med Tromsö IL där vi vann ligan och jag kommer till Kalmar FF med ett gott självförtroende och en vinnarmentalitet.

Henrik Rydström, Huvudtränare Kalmar FF
– Vi har haft problem med full kontinuitet i träning bland mittbackarna vilket gör att vi har känt ett behov av att förstärka på den positionen. Det finns också en skadehistorik kopplat till mittbackarna i truppen med allsvensk erfarenhet. Med Lars Sætra får vi in en fysisk och erfaren spelare som är duktig i duellspelet, passningsskicklig i det långa och korta spelet samt bekväm med att spela den typen av fotboll vi vill spela. Vi vet också att det är en bra person som kommer fungera bra in i den här gruppen.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– På grund av skadeläget och skadehistoriken bland mittbackarna har det funnits ett önskemål från tränarstaben att ta in en spelare på den positionen. Det har funnits en stor tydlighet från staben vad vi har sökt för typ av spelare i den positionen vilket förenklat sökandet. I analysen som gjorts fastnade vi för Lars som ansluter närmast från Tromsö IL.  

En längre intervju med Lars kommer inom kort här på kalmarff.se.

Annons