Lucas Hägg-Johansson lämnar Kalmar FF

4 januari, 2022 | Nyhet

Lucas Hägg-Johansson, vars kontrakt med Kalmar FF löper ut efter denna säsongen, förlängs inte.

Lucas Hägg-Johansson kom till Kalmar FF 2012 från FC Rosengård. Fyra år senare kom den allsvenska debuten när Kalmar FF tog emot Malmö FF på Guldfågeln Arena i en match som slutade 1-1. Sedan debuten har det blivit totalt 129 allsvenska matcher och 30 hållna nollor i Kalmar FF-tröjan. Ett minne vi aldrig kommer glömma är säsongen 2020 när Lucas var en av de stora hjältarna när Kalmar FF besegrade Jönköpings Södra i det allsvenska kvalet. Med sina matchavgörande räddningar spelade han en av huvudrollerna både på Guldfågeln Arena och Stadsparksvallen. Lucas har under sin tid i föreningen alltid bidragit med hårt arbete på planen och varit en god ambassadör för Kalmar FF. Vi vill rikta ett stort tack för alla hans insatser i den rödvita tröjan och önskar honom lycka till med sin fortsatta fotbollskarriär! 

Lucas Hägg-Johansson
– Jag är otroligt tacksam för allt det som Kalmar gett mig under de tio år som jag spenderat i staden och framförallt som representant för er, Kalmariter och supportrar till Kalmar FF. Vi har haft hårda prövningar. Det har varit år där vi varit uträknade men där vi aldrig gett oss, när det har gällt som mest så har vi alltid varit som starkast. Till alla er som var i Uppsala hösten 2019 och sjöng trots att vi förlorat och allsvenskt kval var ett faktum, jag hoppas att ni aldrig slutar känna den värme och uppskattning jag känner för er. Detsamma gäller alla er andra som alltid har stöttat laget i vått och torrt, jag är evigt tacksam för ert stöd. Tack till alla volontärer som alltid har lagt ner sin själ i föreningen. Göran Olsson, jag hoppas att du får nöjet att fira många vinster och vackra mål på Guldfågeln Arena under säsongen 2022. Tack till Kent Gunnarsson och Niclas Sinnermark för alla de tusentals träningsplagg ni har tvättat åt mig. Tack Donald Arvidsson och Jens Nilsson för att ni såg något i den där gängliga 17-åringen som dök upp under en provträning vintern 2011. Tack för att ni lät mig växa och utveckla mig till den fotbollsspelare jag är idag. Även ett speciellt tack till Ola Ragnarsson och Kjell Svensson för att ni under alla år varit behjälpliga. Som supporter till Kalmar FF så vill jag även visa min uppskattning till Jörgen Pettersson och Markus Rosenlund för det gedigna arbete ni gjort under tidvis pressade former. Min uppskattning och tack går även till Henrik Rydström för den vision du har för dina spelare och föreningen, det är ett sant nöje att verka under ditt ledarskap. Men nu är det tid för våra vägar att skiljas för den här gången. Det är för min egen del dags för en ny utmaning. En utmaning där jag förhoppningsvis kan få ut så mycket som möjligt av min kapacitet och växa ytterligare, som person och som fotbollsspelare. Jag ser på framtiden med optimism och förväntan, både för min del men även för föreningen. Tack!Annons