Magnus Pehrsson inför onsdagens match mot Hammarby IF

18 juni, 2019 | Nyhet, Okategoriserade

Imorgon, onsdag, är det dags för sommarens första träningsmatch när Kalmar FF åker till Kosta för att möta Hammarby IF. Efter tisdagens förmiddagsträning tog vi ett snack med tränare Magnus Pehrsson för att höra hur han ser på det som man har presterat hittills, om den kommande höstsäsongen och hur förberedelserna kommer se ut fram till återstarten.  

Det är lite drygt två veckor kvar till Allsvenskan startar upp igen när ni tar er an Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Hur kommer tiden se ut fram till dess och vad ligger fokus på i träning? 
– Vi tog tio dagars ledighet direkt efter matchen mot Falkenberg fram till förra onsdagen (12 juni) då vi startade upp träningen igen här i Kalmar. Vi har valt att träna i tre stycken fyra-dagars block med en match i varje block för att få chansen att jobba med delar av spelet i träning och sen få testa det i sin helhet med elva mot elva i matchformat. Match ett var i lördags på Ekerum i form av en internmatch där vi spelade 3x20min. Match två spelas imorgon, onsdag (19 juni), mot Hammarby i Kosta och slutligen spelar vi på tisdag (25 juni) mot FC Nordsjälland i Farum, Köpenhamn. Vi behöver träna på alla delar av vårt spel så att vi har repeterat hur vi vill agera i spelets alla skeenden. Men vi har lagt och kommer lägga extra fokus på våra omställningar samt vårt anfallsspel och än mer specifikt hur vi avslutar anfallen bättre och oftare. Efter den sista matchen av de tre riktas fokus helt mot hur vi ska prestera som bäst mot Djurgården i den allsvenska återstarten.

Det blev en vårsäsong i Allsvenskan med tretton poäng på tolv matcher. Vad är din bild av det vi har visat upp hittills?
– Vi har varit ett hårt arbetande lag som skapat svårigheter för alla motståndare att få igång sin offensiv. Därmed har vi spelat ett bra försvarsspel såväl högt som lågt samt att vi visat på en fin flexibilitet mellan och under matcher hur vi kan förändra för att hantera motståndarens styrkor. Vi har varit tunga och stabila på fasta och varit mycket nära flera gånger att göra fler mål. Offensivt var vi riktigt bra i omgång 3-9 tycker jag. Då hittade vi en bra balans mellan kontroll av matchen, snabba omställningar och genombrott. Men vi hade inte tillräcklig förmåga i avsluts- och/eller assist-situationer för att nå den effektivitet som vi ska begära av oss själva.

– Flera spelare har fått chansen att spela i matcherna av olika anledningar, det är en styrka att vi kunnat prestera stabilt trots en hel del förändringar. Jag är dock övertygad att vi kommer att må bra av att nå en större kontinuitet i startelvan resten av säsongen. Det hoppas jag vi kan, genom att vi i största möjliga mån slipper skador, sjukdomar och avstängningar.

Den uttalade målsättningen var inför den här säsongen att hamna på en bättre slutplacering i Allsvenskan än under fjolåret (tionde plats). Vilka delar känner du konkret att vi behöver jobba mer på och utveckla för att kunna klättra uppåt i tabellen?
– Alla delar. Vi ska fortsätta vara ett lag i alla lägen där vi försvarar och anfaller tillsammans. Det är grunden. Vi behöver även fortsätta slipa på spelet i och runt båda straffområdena och bli tydligare, lugnare och mer beslutsamma.

Många spelare har betonat betydelsen av att man känner sig väldigt svårslagna som lag. Hur viktig skulle du säga att den känslan är att bära med sig in till återstarten? 
– Viktig såklart. Vi ska självklart göra allt för att behålla den styrkan och bli ännu bättre tillsammans.

Anfallaren Moestafa El Kabir har lämnat och vi är en anfallare färre i truppen jämfört med när vi gick in i säsongen. Hur ser ni på sommarfönstret? Förs det några diskussioner om att plocka in något ytterligare?
– Det får framtiden utvisa. Men det är viktigt att poängtera att vi nu har Filip Sachpekidis i fullt slag igen efter sin skada. Vi har även Nils Fröling som fått vara skadefri sedan försäsongen och fått mer erfarenhet samt Maxwell som har hunnit acklimatiserat sig än mer. Det tillsammans med de andra offensiva spelarna i truppen ger oss en tuff och bra konkurrens där de bästa spelar.

Vid sidan om A-laget har våra ungdomar i U19 visat framfötterna och nått stora framgångar hittills under året.  Seger i både Ligacupen och Karel Stegeman Toernooi i Holland. Dessutom leder man just nu den allsvenska tabellen med 29 inspelade poäng på 12 matcher. Hur ser du på det de har visat upp hittills?
– Mycket glädjande förstås. Detsamma gäller vid de tillfällen U19-spelare deltagit på A-lagsträningar och U21-matcher. De har levererat fina prestationer som lovar mer. Det finns en stor potential som vi ska göra allt för att förlösa samtidigt som det är mycket träning och tålamod som krävs för att etablera sig som elit-seniorspelare.

Imorgon, onsdag, väntar första testet efter sommaruppehållet mot Hammarby. Vad har du för förväntningar på den matchen?
– Det blir ett bra tillfälle att få många i spel mot en allsvensk konkurrent. Förhoppningsvis kan vi få ut de saker vi har fokuserat på i träning där vi får med oss en bra helhet inför fortsättningen. 

Efter morgondagens match tar ni er an Nordsjälland på tisdag i genrepet inför den allsvenska återstarten. Blir det någon skillnad i matchningen under dessa två matcher?
– 
Det kommer bli en hel del byten imorgon där vi vill se flera spelare. Sedan har vi genrepet på tisdag där det kommer bli färre byten än under morgondagen. 

Truppen mot Hammarby IF
Alexander Ahl Holmström
Viktor Agardius
Chima Akas
Mahmoud Eid
Viktor Elm
Nils Fröling
Carl Gustafsson
Herman Hallberg
Adam HellborgLucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Henrik Löfkvist
Isak Magnusson
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
Chidibere Nwakali
Rafinha
York Rafael
Romario
Filip Sachpekidis
Måns Söderqvist

Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)Johan Stenmark (Knä)

Tre senaste matcherna mot Hammarby IF
2019-04-07, Hammarby IF- Kalmar FF 1-1
2018-10-28, Hammarby IF- Kalmar FF 0-0
2018-05-27, Kalmar FF- Hammarby IF 1-1

Hammarby IF- Kalmar FF
Imorgon, onsdag, 19 juni kl.18.00
Ekevallen, Kosta

Annons