Makalös avslutning gav tre poäng

28 maj, 2023 | Nyhet

Söndagen bjöd på en fotbollsmatch som innehöll precis allt. Kalmar FF visade sig från sin bästa sida trots att matchen inte gick i spikrak regi. Men med två sena mål presenterade hemmalaget stor moral och en kapacitet att vända ett underläge i matchens slutskede.

Kalmar FF kom med självförtroende till Guldfågeln Arena efter den senaste vinsten borta mot IFK Värnamo. Söndagens motståndare var ett formstarkt IFK Norrköping som låg över KFF i tabellen. En seger för hemmalaget skulle dock få upp dem på samma poäng som dagens motstånd.

Det var ett inspirerat KFF som under matchens inledande tio minuter pressade sitt motstånd. Detta renderade i ett inspel från Axel Lindahl som inte riktigt nådde en inrusande Mileta Rajovic. Hemmalagets höga energi satte tidigt avtryck på en halvlek som skulle bli tuff för Norrköping.

Efter 40 minuter hade bortalaget fortfarande inte skjutit ett skott i matchen. Däremot hade Simon Skrabb ett avslut som gick tätt utanför stolpen i matchminut 29. Men första halvleks klart farligast målchans skulle formstarke Noah Shamoun få efter att en IFK-försvarare rensat bollen på honom. Fri inne i straffområdet skjöt han bollen tätt utanför stolpen. Lagen gick därmed mållösa in i halvtid.

Norrköping skulle komma ut som ett nytt lag i andra halvlek. Med högre energi och ett mycket tydligare anfallsspel fick de KFF att darra i defensiven. I den 59:e minuten fick de utdelning när Victor Lind slog in en retur från nära avstånd. Detta föranleddes av förvirring i hemmalagets straffområde och förvaltades effektivt.

Att KFF skulle ligga under efter 60 spelade minuter torde anses orättvist. Trots att gästernas inledning på andra halvlek var bra så befann sig en storspelande Oscar Jansson i mål. Simon Skrabb hade någon minut innan ledningsmålet skjutit ett långskott som bortalagets målvakt precis lyckades styra utanför mål. I den 72:e minuten fick dessutom David Olafsson ett jätteläge efter att samme Skrabb slagit ett inlägg med högerfoten. Men försvararens avslut styrdes tätt utanför mål av en motståndarspelare.

Det lutade åt att bli en tuff hemmaförlust när inbytte Deniz Hümmet bestämde sig för att avlossa ett långskott som stället bortalagets målvakt. Avslutet gick i mål och kvitteringen är rättvis efter ett stort tryck mot Norrköpings mål. Men det skulle inte sluta där, för i den 91:e minuten klev säsongens notoriska målskytt fram och nickade in segermålet. Mileta Rajovic gick därmed upp på ensam tredjeplats i den Allsvenska skytteligan och har nu gjort sju mål.

Allt hårt slit gav till slut utdelning för KFF som vinner matchen med 2-1. Detta innebär att vi behåller sjätteplatsen och fortsatt är med och slåss om placeringar i tabelltoppen.

Text: Albin Bramstedt