Målfest för Ramhorns i VM-premiären

19 oktober, 2013 |

Johan och Sebastian Ramhorn spelade från start när Sverige vann öppningsmatchen i U17-VM

Det svenska P17/96-landslaget fick en flygande start på U17-VM. På lördagskvällen vann Sverige mot Irak med 4-1, efter 1-0 i halvtid. Svenska målskyttar: Gustav Engvall (2), Anton Jönsson Salétros och Ali Suljic.

Kalmar FF:s bidrag i den svenska truppen är tvillingarna Johan och Sebastian Ramhorn. Båda två fick chansen i startelvan, där Johan agerade högerback medan Sebastian placerades som vänsterback. Det blev spel i 90 minuter och båda kommer ifrån den historiska VM-matchen med klart godkänt.

Sverige hade med sig 1-0 in till halvtidsvilan efter mål av Gustav Engvall i den 36:e minuten. Irak, som rankas som den sämsta laget i Sveriges grupp, kvitterade i den 53:e minuten, men efter det handlade det bara om blågult.

Engvall utökade till 2-1 med ett riktigt drömmål i den 67:e minuten. Minuten efter målet gjorde Sverige två byten. Gentrit Citaku lämnande plats för Anton Jönsson Salétros, tvåmålsskytten Engvall ersattes av Carlos Strandberg – två byten som skulle det visa sig bli succébyten.

I den 72:a minuten nickade nämligen Anton Jönsson Salétros in 3-1 efter ett uppoffrande förarbete av Carlos Strandberg och när Ali Suljic nickade in 4-1 på lagkaptenen Elias Anderssons frispark i den 88:e minuten såg man för första gången hundraprocentiga segerleenden från både den svenska bänken och från genomsvettiga svenska spelare på planen.

Härnäst väntar Nigeria på tisdag i nästa vecka. En av turneringens favoriter som inledde med att besegra Mexiko med 6-1 i sin öppningsmatch.