Mattias Johansson

31 mars, 2010 |

Jubileumsintervju med Mattias

Vi fortsätter att porträttera vår a-trupp under jubileumsåret 2010.

Turen har nu kommit till Mattias Johansson som inför årets säsong flyttades upp i a-truppen från Spetsgruppen.

Jubileumsintervju med Mattias

Vi fortsätter att porträttera vår a-trupp under jubileumsåret 2010.

Turen har nu kommit till Mattias Johansson som inför årets säsong flyttades upp i a-truppen från Spetsgruppen.

Boende – Bor ensam i en 2 rums lägenhet på Esplanaden.
Social status – Singel och sökande.                                                        

Du fyllde 18 tidigare i februari. En ålder som förpliktigar. Det måste ha känts spännande att bli myndig, kunna ta körkort och att få vara med om att påverka framtiden eftersom du kommer att få rösta för första gången i september till kommun och riksdag.
– Självklart är det trevligt att vara 18 år och bli vuxen. Det mest positiva är att ha chansen att ta körkort. Tyvärr har jag inte börjat än och det blir nog svårt när mina föräldrar inte bor i samma stad, men jag känner att jag ska ta tag i det i sommar hmmm. Politiskt är jag inte så speciellt insatt, men jag går i skolan och vet ungefär var varje parti står för. Fast det viktigaste är ändå att ha gått in vuxenlivet.

Ung och lovande har du redan hyllats av tränare Nanne Bergstrand och du fick ditt genombrott hösten 2009 när du fick spela en hel del och gjorde det med framgång. Känns det att kraven ökat från din omgivning eller ställer du nu högre krav på dig själv?
– Mitt mål förra säsongen var att få känna på A-lagsspel vilket kanske var optimistiskt med tanke på att jag inte hade varit i Kalmar så länge. Jag utvecklades dock bra och fick spela lite, men jag är långt ifrån nöjd. Jag är fortfarande väldigt ung och har mycket att lära, men visst känner jag att jag har större krav på mig nu än säsongen 2009 att prestera.

Du debuterade väldigt ung i landslaget och självklart siktar du att nå ända upp i A-landslaget. När tycker du att det är en realistisk målsättning att kunna spela ett stort mästerskap med de allra bästa?
– Jag gjorde min första landskamp för 3 år sedan och har sedan dess varit med på varje landslagsläger vilket har varit en otrolig ära fast det bara har handlat om pojk/ungdomslandslaget! Sedan tycker jag det är för svårt att med två siffror kunna ge något år där jag ska spela ett mästerskap med vårt A-landslag. Det handlar om hur jag utvecklas här i Kalmar. Jag tar steg för steg och ser vart det leder, det är mycket jobb kvar innan jag blir aktuell för att få representera A-landslaget.

Jag förmodar att du kommer följa fotbolls VM på tv i sommar. Vilken blir din favoritspelare och lag nu när Sverige inte är med?
– Det är bittert att Sverige inte är med, men samtidigt gillar jag hur Spanien rullar boll och det är en fröjd att se när de spelar fotboll. Xavi ät fantastisk och Daniel Alves är grym!!!!!

Berätta kort hur en vanlig tisdag ser ut för dig. Handlar det bara om fotboll eller finns andra åtaganden också eftersom du fortfarande är väldigt ung.
– En vanlig tisdag går jag upp klockan 7 och äter frukost. Skolan börjar klockan 8. Två timmar senare är det oftast träning som gör att jag kan smita från min undervisning. Efter träningen käkar vi på Skansen. Sedan är det åter skola till 14.00 eller 15.00. Efter en macka är det åter träning. Är hemma runt 18.00 Sedan står det matlagning på schemat och det blir ofta Pasta Carbonara. Efter det blir tid över för data och tv innan det är läggdags.

Drömmar har vi alla vilken är din stora dröm i livet du vill uppleva? 
– Stå i det röda matchstället på Old Trafford.

Det finns flera unga lovande spelare i laget som är född på 90-talet som Hampus Bohman och Robin Östlind. Umgås ni ”yngre” även privat? Och nämn andra stora intressen.
– Jag och Bohman umgås varje dag, vi går i samma klass och är mycket goda vänner. Jag tycker också om att umgås med Jocke Karlsson (han har bil). Alla i spetsgruppen går på Stagneliusskolan vilket gör att vi träffas ofta. På fritiden spelar jag Xbox och dator, gå på stan och även matlagning kan vara kul ibland.

Vad i ditt spel vill du framförallt förbättra och som ska se till att ta dig riktigt långt ut till större ligor?
– För att jag ska kunna etablera mig i en större liga måste allting bli bättre, men en viktig detalj som jag måste öva extra på är min första touch, vilket Nyberg ofta påminner mig om.

Alla i truppen tränar målmedvetet för ett mål och det är att vilja vara med och representera A-laget. När allsvenskan ska summeras 2010 hur många matcher tror du att du fick vara med från start?
– Det är en svår fråga att svara på, allting handlar om hur formen är från vecka till vecka och jag är som sagt väldigt tidig av min karriär och det gör förmodligen att jag får fler formsvackor än andra mer etablerade spelare, men jag vill självklart spela så mycket som möjligt.

Till sist mina fyra snabba.

TV bilagan på onsdagarna eller nöjesbilagan på fredagarna?
– Nöjesbilagan.

Apelsin eller äpple i fruktskålen?
– Apelsin.

Barometern eller Östra Småland?
– Barometern

Socialdemokraterna eller moderater i valet i september?
– Socialdemokraterna

Ett stort tack säger vi till Mattias Johansson och önskar honom ett varmt lycka till under spelåret.

Annons